Gemeente Meerssen | Belangrijke Ontwikkelingen rondom het MFC Bunde

Nieuwsbericht Belangrijke Ontwikkelingen rondom het MFC Bunde

Gepubliceerd op: 23 februari 2024 10:05

Sint Agnes Bunde
Tijdens de drukbezochte themabijeenkomst op 20 februari heeft de Stichting MFC een gedetailleerde toelichting gegeven op het ambitieuze initiatief om de Agneskerk in Bunde (deels) te transformeren tot een multifunctioneel centrum en concertzaal voor de bredere regio.

De aanleiding voor dit initiatief ligt in de veranderende maatschappelijke context, waarbij gemeenschapsruimten en culturele lokalen steeds vaker moeten sluiten. Dit heeft ernstige gevolgen voor verenigingen en de algehele leefbaarheid van de gemeenschap. De transformatie van de kerk biedt niet alleen onderdak aan verenigingen en gemeenschapsactiviteiten, maar voorziet ook in de behoefte aan een regionale concertzaal van middelgrote omvang.

Belangrijk is dat dit project niet alleen lokaal, maar ook regionaal wordt gesteund. Culturele bonden, kunstopleidingen en andere belanghebbenden hebben de noodzaak van een dergelijke voorziening erkend.
De plannen zijn goed ontvangen tijdens de bijeenkomst. Er is duidelijk draagvlak voor het initiatief en een grote behoefte aan de realisatie ervan.

Op 14 maart zal de gemeenteraad van Meerssen vergaderen over een mogelijke aanvullende gemeentelijke bijdrage aan het project.
Op 3 april zal de Stichting MFC Bunde een bijeenkomst organiseren voor omwonenden en potentiële gebruikers.

Meer informatie is ook te lezen op https://www.meerssen.nl/projecten/sint_agneskerk_mfc/
of via https://www.mfcbunde.nl/

MFC bijeenkomst Bunde f2

MFC bijeenkomst