Gemeente Meerssen | stolpersteine

Artikel Stolpersteine in de gemeente Meerssen

Stolpersteine
Ook in de Gemeente Meerssen zijn inwoners tijdens de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer geworden van de verschrikkingen van het Naziregime. Dat waren vooral Joden, Roma en Sinti, maar ook politieke tegenstanders. Om de slachtoffers te herdenken heeft de werkgroep Stolpersteine Meerssen afgelopen tijd samen met de Heemkundeverenigingen dit thema opgepakt.
 

Initiator en kunstenaar Gunter Demnig zou op 5 november op 7 adressen in onze gemeente in totaal 16 Stolpersteine leggen. Helaas heeft Demnig zijn tour door Luxemburg, België en Nederland als gevolg van het coronavirus afgezegd. De werkgroep Stolpersteine heeft daarop besloten ook de expositie in het Erfgoedhuis gedurende de maanden november en december niet door te laten gaan. De Stolpersteine worden nu op nader te bepalen data in 2021 gelegd. De komende weken neemt de werkgroep Stolpersteine gemeente Meerssen hierover een besluit. Wij houden u op de hoogte!

Stolpersteine

Stolpersteine zijn koperen in het trottoir gelegde steentjes van 10 bij 10 cm waarop gegevens van de slachtoffers zijn gegraveerd. De werkgroep Struikelstenen Meerssen heeft zich de afgelopen tijd over het thema gebogen (met medewerking van Heemkundeverenigingen). Bij onderstaande adressen komen Stolpersteine:  

Vragen? 

Neem contact op met de werkgroep Stolpersteine: stolpersteinemeerssen@gmail.com