Gemeente Meerssen | duurzaamheid

duurzaamheid

De energietransitie betekent dat we anders met energie moeten omgaan. Energie moet anders worden opgewekt en energie moet anders worden gebruikt. Fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame energiebronnen en deze duurzame energie moeten we slim gebruiken.

Energietransitie Meerssen

Maar wat betekent deze energietransitie voor de gemeente Meerssen. Moeten we investeren in dure maatregelen? Moeten we bezuinigen op comfort? Nee, de oplossing is veel eenvoudiger. We moeten slim omgaan met onze energie. Als we dit doen kan dit zelfs geld opleveren.

Energie én geld besparen

Zonder het te weten verbruiken we veel meer energie dan nodig is. Iedereen kent wellicht de voorbeelden. U laat het licht onnodig branden. U heeft een veel te grote en lege koelkast. U laat de douche te lang lopen. Of de verwarming brandt terwijl iedereen slaapt. Door dit aan te pakken, neemt u de eerste kleine stapjes om energie te besparen. Het kost niets en levert u bovendien een lagere energierekening op.

De tweede stap is weten waar de energie naartoe gaat. Zijn er energie slurpende apparaten in huis? Is de woning goed geïsoleerd? Verbruikt de verlichting niet te veel stroom? Als u dit weet, kan het echte besparen beginnen!

Op de pagina's van het project Energietransitie vindt u handige websites, tips en informatie over het verduurzamen van uw woning, energiezuiniger leven en zorgen voor de dag van morgen.

Periode: 2023

Jaar geselecteerd: 2023