Gemeente Meerssen | duurzaamheid

Artikel Duurzaamheid

De Gemeente Meerssen vindt duurzaamheid belangrijk. Duurzaamheid betekent: het milieu zo min mogelijk belasten. Door bijvoorbeeld milieuvriendelijk te bouwen en op een duurzame manier met energie om te gaan.

Er zijn nationale en internationale afspraken rondom duurzaamheid gemaakt. Zo hebben we in Nederland het Klimaatakkoord. Hierin staat dat we de uitstoot van CO2 met 49% willen terugdringen ten opzichte van 1990. Op die manier wil de Nederlandse overheid voldoen aan de internationale afspraken van het klimaatakkoord van Parijs in 2015.

Deze afspraken zijn hoognodig om onomkeerbare klimaatverandering tegen te gaan. Klimaatverandering heeft namelijk grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Denk bijvoorbeeld aan extreem weer of een tekort aan schoon drinkwater.

Zelf aan de slag?

Informatie over en hulp bij verduurzamen? Bel met de woonwijzerwinkel voor advies: 045 747 0051 of klik op de afbeelding:

Woonwijzerwinkel klein

Informatie over en hulp bij verduurzamen? Ga dan naar het Klimaathuis in Maastricht voor gratis advies op locatie. 

Klimaathuis

De gemeente Meerssen wil je graag ondersteunen bij het verduurzamen van je woning. Op de pagina Zelf aan de slag lees je over de mogelijkheden die er zijn voor inwoners en ondernemers.