Gemeente Meerssen | zelf aan de slag

Artikel Zelf aan de slag

Wil je graag verduurzamen? Iets doen voor het klimaat of besparen in je eigen woning? Daar zijn talloze mogelijkheden voor. Van handige tips in huis tot praktische opties voor ondernemers. En van informatieve websites tot meerdere subsidieregelingen. Of wil je vergroenen? Door bijvoorbeeld stenen in de tuin te vervangen door planten. Of het afkoppelen van hemelwater. Zo kunnen we namelijk samen wateroverlast tegengaan. Op deze pagina lees je over wat er mogelijk is in de gemeente Meerssen. Zo kan iedereen verduurzamen. Op zijn of haar manier.

Ondersteuning

De gemeente Meerssen wil je graag ondersteunen bij het verduurzamen van je woning. Op de pagina van ons online energieloket vind je handige websites, tips en informatie. Hier lees je meer over het verduurzamen van uw woning, energiezuiniger leven en een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

Stel je je vragen liever fysiek aan iemand? Dan kun je eens binnenlopen bij het Klimaathuis aan de Groene Loper in Maastricht. Hier staat een adviseur van de WoonWijzerWinkel Limburg voor je klaar. Je krijgt zo onafhankelijk en objectief advies over het verduurzamen van je woning.

Interessante links

Voor huurders

Als huurder kun je ook aan de slag met verduurzamen door energie te besparen. Zet bijvoorbeeld de verwarming eens wat lager. Zou je graag grotere energiebesparende aanpassingen aan je woning willen doen? Bespreek dan met je verhuurder welke maatregelen haalbaar zijn. Via deze link vind je meer informatie.

Voor VvE's

Ben je lid van een VvE? En heb je een duurzaamheidsvraag die je graag persoonlijk wilt bespreken? Meld je dan aan voor een adviesgesprek met een van de  onafhankelijke adviseurs van de VvE-balie Energiek Heuvelland. Dat kan op iedere tweede vrijdag van de maand. Kijk voor meer informatie op hun website.

Voor bedrijven

Heb je een groot dak en overweeg je om zonnepanelen te plaatsen? Denk je na over de mogelijkheid om inwoners financieel deel te laten nemen aan je project? Informeer dan vrijblijvend bij EMEC.

Voor MKB'ers

VerduurzaamJeMKB is een ontzorgingsprogramma waar je als MKB'er geholpen wordt met verduurzaming en het besparen van kosten en energie. Het programma wordt uitgevoerd door Stichting Groene Economie Limburg en deelnemende partners. Bij VerduurzaamJeMKB word je als MKB'er zover begeleid als je zelf wil, van adviesgesprek tot complete installatie.

Meld je aan via deze knop:

Verduurzaam je MKB


Of informeer vrijblijvend bij Stichting Duurzaam Meerssen. Je kunt contact opnemen via het gemeentelijke Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 043. Of stuur een mail naar info@stichtingduurzaammeerssen.com. En neem eens een kijkje op de pagina van RVO.