Gemeente Meerssen | dementievriendelijke gemeente

Artikel Samen bouwen aan een Dementievriendelijk Meerssen

vergeetmenietje

Welkom bij het project Dementievriendelijk Meerssen! In de komende jaren verwachten we een aanzienlijke stijging in het aantal mensen met dementie die thuis wonen. Om deze groeiende uitdaging het hoofd te bieden, is het van groot belang dat onze wijken in de gemeente Meerssen dementievriendelijk(er) worden.

Wat betekent dementievriendelijk?

Een dementievriendelijke wijk betekent dat we rekening houden met de behoeften en mogelijkheden van mensen met dementie. Daarnaast hebben we oog voor de gevolgen die dementie met zich meebrengt, zowel voor de persoon zelf als voor hun mantelzorger.

Onze inzet als gemeente: Samen in de samenleving

Als gemeente willen we actief bijdragen aan het laten deelnemen van mensen met dementie en hun mantelzorgers in de samenleving. Dit doen we niet alleen, maar samen met het Wijkleercentrum Meerssen en andere partners. In maart 2023 hebben we de Werkgroep Dementievriendelijk Meerssen opgericht, bestaande uit professionals uit onderwijs, gemeente, zorg, en ervaringsdeskundigen.

Van verkennen naar actie: Actieplan Dementievriendelijk Meerssen 2024

Na een succesvolle themabijeenkomst in november 2023, waarbij we de behoeften van de inwoners en werkers van Meerssen verkenden, hebben we waardevolle input ontvangen. Hierop hebben we het Actieplan Dementievriendelijk Meerssen 2024 en verder opgesteld. Onze inzet is gericht op concrete stappen om Meerssen nog dementievriendelijker te maken.

Samenwerken en blijven verkennen in 2024

In 2024 organiseren we opnieuw themabijeenkomsten. Wilt u deelnemen? Houd dan de Geulbode, de nieuwsbrief van de gemeente en www.wotolimburg.nl in de gaten voor aankondigingen.

Heeft u vragen of ideeën?

Uw input is waardevol! Voor vragen en ideeën kunt u contact met ons opnemen via e-mail: woto@zuyd.nl. Laten we samen bouwen aan een Dementievriendelijk Meerssen, waar iedereen zich gehoord en ondersteund voelt.