Gemeente Meerssen | ZomerPodium Meerssen: Geniet van muziek, historie en cultuur op de schitterende Markt van Meerssen

Nieuwsbericht ZomerPodium Meerssen: Geniet van muziek, historie en cultuur op de schitterende Markt van Meerssen

Gepubliceerd op: 14 juli 2023 11:25

Zomerpodium
In juni stond de Markt in Meerssen in het teken van de eerste concerten van ZomerPodium Meerssen. Artiesten van diverse genres betraden het podium tegen de achtergrond van de prachtige Basiliek in Meerssen.

Wethouder Louk Bongarts geeft aan redelijk tevreden te zijn over het behaalde resultaat. "De Markt is er weer voor de inwoners van gemeente Meerssen. Voor de verenigingen en de artiesten, maar uiteraard ook voor de uitbaters van de horeca op de Markt. Je kunt je nauwelijks meer voorstellen dat hier een aantal jaren geleden alleen maar auto's geparkeerd stonden. De Markt is er weer voor iedereen! Tot nu toe heeft het weer nog niet helemaal meegespeeld. De ene keer was het te warm en afgelopen week was er code oranje, waardoor de bezoekersaantallen wat tegenvielen. Met meer mensen die al een keertje zijn geweest, stijgt de naamsbekendheid van het evenement en zullen er ook meer mensen komen."

Ook Frank Maenen, organisator van het ZomerPodium is tevreden als hij kijkt naar het podium met opblaasbaar dak en de overige aankleding. "De Markt straalt toegankelijkheid en sfeer uit. Precies datgene wat we wilden bereiken met het ZomerPodium. Ook zien we dat er steeds meer mensen van buitenaf naar de Markt trekken, al mag dit natuurlijk altijd nog toenemen. Hiervoor moeten we ons de tijd gunnen. De naamsbekendheid moet groeien."

ZomerPodium
In de komende zomermaanden presenteert het Zomerpodium nog een aantal verenigingen en artiesten, zoals op zondag 16 juli Harmonie Sint Caecilia Geulle met Ivo van der Bijl. Aansluitend is er een Orgelconcert met Marco Bakker in de Basiliek. Op zondag 23 juli is er een optreden van het Meerssens Mannenkoor. Verder staan Daphne Ramakers met Pascal Pittie, Remco van de Weerdt en Père et Fils nog op het programma. Een brede variatie aan optredens, die het grote publiek raken en dermate enthousiast maken dat ze niet stil blijven zitten. "Het was erg mooi te zien dat mensen niet enkel aan het klappen waren, maar ook gingen dansen. Echt een fantastisch beeld was dat", zegt Maenen.

Programma ZomerPodium: 
ToerismeMeerssen.nl 
Facebookpagina ZomerPodium Meerssen