Gemeente Meerssen | MEP te gast in Meerssen: Leerlingen voorgezet onderwijs maken kennis met debat raadsvergadering

Nieuwsbericht MEP te gast in Meerssen: Leerlingen voorgezet onderwijs maken kennis met debat raadsvergadering

Gepubliceerd op: 30 mei 2023 13:45

MEP
Op vrijdag 26 mei was Model European Parliament Limburg (MEP) te gast bij de gemeente Meerssen. MEP organiseert jaarlijks simulatiezittingen/vergaderingen van bijv. het Europees Parlement of andere overheidsorganen waaraan leerlingen uit de hoogste klassen van HAVO en VWO kunnen deelnemen. Ca. 70 leerlingen van het Stella Maris College Meerssen en het Bernard Lievegoed College Maastricht waren hierbij aanwezig. 

Na een welkomstwoord van wethouder Inge Smeets speelden de leerlingen een raadsvergadering na. Ze gingen onderling in debat en droegen oplossingen aan voor een aantal complexe vraagstukken als de woningnood, het lerarentekort, drugsgebruik onder jongeren en het behalen van de klimaatdoelen. Bij afronding van het debat werd er democratisch gestemd. Door het 'spelen' van diverse rollen ervaarden de leerlingen hoe het is om wethouder, raadslid of voorzitter te zijn. 

MEP
Wethouder Inge Smeets: "Het was voor ons
een mooie kans te horen hoe jongeren over de problemen van deze tijd denken en waar zij kansen zien. Al met al een mooie en inspirerende middag. Misschien waren wij hier ook wel getuige van de start van enkele toekomstige politici!" 

Wil je meer weten over MEP?

Kijk eens op de website van www.meplimburg.nl.

MEP