Gemeente Meerssen | Meet & Greet Veteranen Mission Margraten Plus

Nieuwsbericht Meet & Greet Veteranen Mission Margraten Plus

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 11:55

Memorial Day is een Amerikaanse herdenkingsdag om Amerikaanse militairen die tijdens hun dienstperiode de dood vonden te herdenken. Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten vindt aanstaande zondag 28 mei de jaarlijkse herdenking plaats van de Amerikaanse soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Speciaal voor dit weekend is een groep Amerikaanse veteranen in Limburg. Ze komen hun gesneuvelde kameraden herdenken en de adoptanten van de oorlogsgraven in Margraten bedanken.

Mission Margraten plus
Meet & Greet

Op donderdag 25 mei waren ze in Meerssen voor een meet & greet met Nederlandse veteranen bij de Proosdij. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz sprak alle aanwezigen kort toe en maakte kennis met drie Amerikaanse veteranen van 94, 95 en 102 jaar oud. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz: "Het was een indrukwekkende bijeenkomst. Een van de USA veteranen gaf mij nog een belangrijke boodschap mee: We make peace together! Yes we can!"

Mission Margraten Plus

Morgen bezoeken de veteranen de 'Gratitude and Peace Ceremony'  bij het vrijheidsmonument in Mesch om de adoptanten van de oorlogsgraven een marmeren plaquette aan te bieden als dank voor hun betrokkenheid. Aanstaande zondag bezoeken ze de begraafplaats in Margraten om de ceremonie voor Memorial Day bij te wonen. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz zal hier namens de gemeente Meerssen bij aanwezig zijn. De vier dagen worden georganiseerd door Mission Margraten Plus in samenwerking met enkele adoptanten.

Mission Margraten Plus Meet & Greet