Gemeente Meerssen | Grijp de kans om de toekomst van onze gemeente mee vorm te geven!

Nieuwsbericht Grijp de kans om de toekomst van onze gemeente mee vorm te geven!

Gepubliceerd op: 14 maart 2024 13:55

Bijzondere oproep voor verenigingen

De gemeente Meerssen staat voor de uitdaging om een toekomstvisie en omgevingsvisie te ontwikkelen. Hierin leggen we vast wat onze ambities zijn voor de komende jaren in Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten. Het gaat om zaken als leefbaarheid, woningbouw, bereikbaarheid en zorg. Maar in plaats van dit enkel vanuit het gemeentehuis te doen, nodigen we iedereen in onze gemeente, ook verenigingen, uit om actief deel te nemen.

Samen met andere stakeholders zoals inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, zullen bouwteams worden gevormd om een gezamenlijke visie te ontwikkelen. Elk team zal zijn eigen inzichten, projecten en strategieën presenteren om gezamenlijk te werken aan de toekomst van onze gemeente. Dit proces zal niet alleen helderheid bieden over gedeelde doelen, maar ook ruimte creëren voor discussiepunten en diversiteit in perspectief.

Door deel te nemen, krijg je de kans om direct invloed uit te oefenen op de koers van onze gemeente. Je werkt samen met andere leden aan het opstellen van een visie voor de gemeente Meerssen. De inzet qua tijd is variabel en afhankelijk van jouw eigen beschikbaarheid en betrokkenheid.

De bijeenkomsten van de bouwteams vinden plaats op:

Dinsdag 19 maart - Stella Maris College Meerssen - 19.00-21.30 uur
Dinsdag 9 april - Gemeenschapshuis De Stip Meerssen - 19.00-21.30 uur
Donderdag 23 mei - Tiendschuur (landgoed Vliek) Ulestraten - 19.00-21.30 uur

Waarom meedoen?

Je maakt deel uit van een uniek proces waarin jouw stem gehoord wordt. Het biedt een uitgelezen kans om concrete projecten en jouw eigen visie op de toekomst van onze gemeente vorm te geven.

Ook voor groepen en verenigingen

Meld je aan! Individuele aanmeldingen zijn welkom, maar ook verenigingen en groepen worden aangemoedigd om deel te nemen. Aanmelden is ook nog mogelijk na de startbijeenkomst van 19 maart 2024

Bij individuele aanmelding graag je naam, woonplaats, e-mailadres, leeftijd en het onderwerp dat je graag in de visie voor de gemeente Meerssen wilt zien, vermelden. Voor groep- of verenigingsaanmeldingen, vermeld ook de namen van de groepsleden en een contactpersoon.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar toekomstvisie@meerssen.nl.
Dit is jouw of jullie kans om een actieve rol te spelen in het vormgeven van de toekomst van onze prachtige gemeente. We hopen op een grote opkomst!