Gemeente Meerssen | Gratis abonnement Bibliotheek voor mensen met een laag inkomen

Nieuwsbericht Gratis abonnement Bibliotheek voor mensen met een laag inkomen

Gepubliceerd op: 01 juni 2023 16:00

Ze zeggen wel eens "Wie leest, heeft de wereld aan zijn voeten". (Voor)lezen stimuleer de taal- en leesontwikkeling. Het verruimt ons denken, leert ons anderen en andere culturen kennen en beter te begrijpen. Het vergroot ons inlevingsvermogen, onze maatschappelijke kansen, onze fantasie, onze schoolprestaties en ons welzijn. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om bijvoorbeeld lid te worden van een bibliotheek of om boeken te kopen, omdat er gewoonweg geen geld voor is.

Daarom start de gemeente Meerssen op 1 juni samen met de Bibliotheek Meerssen en Trajekt met het MeerMin-Abonnement. Wethouder Sociale Zaken Bjorn Molling: "Iedereen verdient de kans om te lezen en nieuwe ideeën en werelden te ontdekken. Met het MeerMin-abonnement krijgen mensen met een laag inkomen de mogelijkheid een gratis abonnement voor de bibliotheek aan te vragen."

Hoe werkt het?

Met het MeerMin-Abonnement kun je maximaal zeven boeken of tijdschriften per keer lenen. De gemeente betaalt de volledige kosten van het abonnement. Op deze manier wil de gemeente mensen inspireren om lid te worden van de bibliotheek.

Hoe vraag ik het MeerMin-Abonnement aan?

Alle inwoners die in aanmerking komen voor dit abonnement, ontvangen een brief. Heb jij geen brief ontvangen, maar denk je toch in aanmerking te komen voor een MeerMin-Abonnement? Neem dan contact op met Trajekt via telefoonnummer 043-7630050 of via meerssen@trajekt.nl. Vraag naar Rob Leseur. Let op: om te kunnen bepalen of je in aanmerking komt, zal Trajekt je om gegevens vragen, zoals bankafschriften).