Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen aan de slag met rookvrije speelplekken

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen aan de slag met rookvrije speelplekken

Gepubliceerd op: 01 juni 2023 15:25

Rookvrije speelplek
Op donderdag 1 juni is het eerste 'rookvrije generatie' bord opgehangen door kinderen van Basisschool Ondersteboven uit Moorveld. Het bord hangt op de speelplek aan de Luipertstraat. Ook alle andere speelplekken in de gemeente Meerssen krijgen zo'n bord of een stoeptegel met 'rookvrije generatie'.

Wethouder Inge Smeets: 'Als gemeente onderstrepen we het belang van rookvrije kindomgeving. We willen kinderen beschermen tegen de schadelijke effecten van tabaksrook en jongeren inspireren niet te beginnen met roken."

Rookvrije speelplek

Andere locaties rookvrij

Naast rookvrije speelplekken willen we in samenwerking met sportverenigingen, zwembaden, kinderopvanglocaties, scholen en de particuliere speeltuin nog meer rookvrije kindomgevingen creëren. Wil jij graag eens over de mogelijkheden van gedachten wisselen of ben jij hier als sportvereniging, zwembad, kinderopvanglocatie, school of speeltuin al mee bezig en heb jij hierover vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met beleidsmedewerker Gezondheidszorg Anne Eijssen via anne.eijssen@meerssen.nl.