Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen zet eerste stap in vergroenen schoolpleinen

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen zet eerste stap in vergroenen schoolpleinen

Gepubliceerd op: 28 maart 2024 12:25

Bomen scholen
De gemeente Meerssen heeft een geweldige stap gezet om de schoolpleinen groener te maken door een tiental bomen te planten op verschillende schoolpleinen. We kozen bewust voor grotere bomen, zodat we meteen kunnen genieten van de voordelen van groen. Op langere termijn zorgen de bomen op schoolpleinen voor het vergroten van de diversiteit aan planten en dieren, het verminderen van vervuiling, en het creëren van schaduw waardoor het minder warm wordt op het plein.

Op verschillende scholen zijn nieuwe bomen geplant. Bijvoorbeeld op het schoolplein van basisschool Franciscus Bunde staan nu drie eikenbomen (die niet gevoelig zijn voor de eikenprocessierups), bij basisschool Ondersteboven in Geulle drie lindebomen en bij zowel basisschool De WereldSter in Meerssen als het Stella Maris College Meerssen staan twee trompetbomen.

Dit is pas het begin. We willen graag meer scholen aanmoedigen om hun schoolpleinen groener te maken. Momenteel bekijken we hoe we scholen verder kunnen helpen en stimuleren om meer te doen voor een groenere omgeving.

Laten we samen werken aan een toekomst waarin onze kinderen en onze gemeenschap kunnen genieten van een groenere en gezondere omgeving!