Gemeente Meerssen | Gank nao Meersje vanuit Geulle

Nieuwsbericht Gank nao Meersje vanuit Geulle

Gepubliceerd op: 31 mei 2023 09:20

Heemkundevereniging Meerssen - logo
Een jaarlijkse traditie die opnieuw is opgepakt gaat op 9 juni weer een feit worden: de Gank nao Meersje. Vanuit de dorpen rondom Meerssen trok men vroeger tijdens de week van het Sacramentsoctaaf naar de basiliek. Ieder dorp kwam op een vaste dag. Sinds een aantal jaren doen we dat weer, vanuit Geulle. Eigentijds dat wel.

De route

Op 9 juni a.s.om 09:30 uur wordt vanuit de zijkapel van de kerk in Oud-Geulle vertrokken. De deelnemers wandelen vooral door bossen en weilanden richting Kasen en Humcoven. Na ongeveer 2 uur komen ze aan in de Basiliek, waar ze de Meerssener-Gank doen. Op een van de vele terrasjes op de markt zullen de wandelaars een uurtje pauzeren om vervolgens via een andere route, terug te gaan naar Geulle. Hier arriveren de deelnemers rondom 15:30 uur. Terugreizen naar Geulle kan ook met de buurtbus vanaf station Meerssen.

Meer informatie

De tocht gaat onder alle weersomstandigheden door. De heen- en terugtocht samen is ongeveer 15 km. Voor deelname behoeft u zich niet aan te melden. De Heemkundevereniging organiseert deze tocht, maar deelname is voor eigen verantwoording en risico. Op tijd aanwezig zijn, op stevige schoenen, is voldoende.