Gemeente Meerssen | Ga jij met je kinderen het gesprek aan over criminaliteit?

Nieuwsbericht Ga jij met je kinderen het gesprek aan over criminaliteit?

Gepubliceerd op: 05 juni 2023 15:00

Crimitalk
Crimitalk is een kaartspel dat ouders helpt om met hun kinderen het gesprek aan te gaan over criminaliteit, drugs, wapens, uitbuiting en cybercriminaliteit. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren betrokken zijn bij criminaliteit. Ook geweld en wapengebruik onder jongeren neemt toe. De komende weken besteden de Heuvellandgemeenten aandacht aan Crimitalk.

Wat is Crimitalk?

Het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC) ontwikkelde het spel Crimitalk in samenwerking met de Provincie Limburg. Crimitalk is een spel dat je zowel online als door middel van een kaartenset kunt spelen. Aan de hand van stellingen en vragen over criminaliteit kunnen ouders in gesprek gaan met hun kind. Op die manier kunnen ouders hun kinderen wijzen op mogelijke gevaren. En kinderen gaan hun ouders eerder om hulp vragen als het onderwerp al eens besproken is.

Weekmarkt 22 juni: Kom Crimitalk spelen!

Op donderdag 22 juni staat de Jeugdboa samen met de Jongerenwerkers van de gemeente Meerssen op de Weekmarkt in Meerssen. Je kunt dan samen met hen Crimitalk spelen. Kom je ook langs! Ook voor andere vragen over jongeren en criminaliteit kun je de stand op de Weekmarkt bezoeken.