Gemeente Meerssen | Dinsdagmiddag/avond 20 juni: stevige onweersbuien

Nieuwsbericht Dinsdagmiddag/avond 20 juni: stevige onweersbuien

Gepubliceerd op: 19 juni 2023 08:40

Code geel
Het KNMIheeft voor dinsdagmiddag/avond 20 juni code geel afgegeven voor het hele land. Tussen 16.00 en 18.00 uur bereiken stevige onweersbuien het zuidwesten van het land. In de avond trekken de onweersbuien verder over Nederland. Bij de buien kan lokaal veel neerslag in korte tijd vallen, is plaatselijk hagel tot 2 cm mogelijk en kunnen windstoten tot 75 km/uur voorkomen. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden.

We weten niet of en waar precies de buien gaan vallen, maar adviseren het weer goed in de gaten te houden. Neem waar nodig voorzorgsmaatregelen!

Informatie, tips & adviezen

Kijk op www.wachtnietopwater.nlhoe je je kunt voorbereiden op mogelijke wateroverlast en wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Ook op www.meerssen.nl vind je tips & adviezenwat te doen tegen wateroverlast.

Waterstanden en neerslagverwachting

Via Waterbeeld Limburg ziet u in één opslag het overzicht van de huidige waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Op basis van vier kleuren zie je in welke fase we zitten en wat dit voor u betekent. Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeldU kunt ook de App Waterstanden Limburg downloaden via de App Store of Google Play Store.