Gemeente Meerssen | Gas en electra

Artikel Gas en electra

Mogelijk heeft uw woning waterschade opgelopen. Heeft u uw woning tijdelijk moeten verlaten en keert u terug naar huis? Dan is het belangrijk dat u controleert of er mogelijke problemen zijn met uw gas- en elektriciteitsinstallatie en/of toestellen.

Controleer uw elektriciteitsinstallatie:

  • Controleer visueel de status van uw meterkast. Heeft er water in uw woning gestaan? Controleer dan hoe hoog dit water gestaan heeft. Mocht u vermoeden dat de elektriciteitsmeter en / of uw stoppenkast waterschade heeft opgelopen, bel dan het landelijke storingsnummer 0800-9009.
  • Heeft uw elektrische installatie op het oog geen schade opgelopen, schakel dan de aardlekschakelaar weer in en test deze door de op de testknop te drukken. Als de aardlekschakelaar daardoor uitgaat, werkt deze naar behoren en kunt u deze veilig inschakelen. Als deze niet goed functioneert, bel dan een installateur. De aardlekschakelaar werkt alleen als de stroomvoorziening vanuit Enexis Netbeheer hersteld is.

Controleer uw gasinstallatie:

  1. Ruikt u gas? Sluit hoofdkraan gas, ventileer woning (ramen en deuren open), verlaat het pand en bel direct het landelijke storingsnummer 0800-9009.
  2. Is uw meteropstelling beschadigd of heeft deze onder water gestaan? Sluit hoofdkraan gas en bel het landelijke storingsnummer 0800-9009.
  3. Hebben uw toestellen (badgeiser, verwarmingstoestel, kooktoestel, haard) zichtbare schade of onder water gestaan? Sluit hoofdkraan gas en neem contact op met uw installateur.

Bel bij twijfel altijd uw installateur!

Twijfelt u over de veiligheid of heeft u hulp nodig bij het volgen van de instructies op de kaart, dan zijn er installateurs in het gebied beschikbaar. Deze installateurs kunnen ook helpen bij het veilig opnieuw opstarten van elektrische apparatuur. Vragen over internet of telefonie kunt u stellen bij uw provider.

Volgt u nauwgezet de instructies op de controlekaart van Enexis:
Controle aardgas bij het betreden van uw woning.
Controle electra bij het betreden van uw woning.

Kijk ook op www.enexis.nl