Gemeente Meerssen | Hulp vraag & aanbod

Artikel Hulp vraag & aanbod

Kleding, speelgoed en babyspullen


Wilt u gebruikte (maar nog goede) kleding, speelgoed en babyspullen (bijv. box, zitje, kinderstoel) beschikbaar stellen voor getroffenen van de watersnood in de gemeente Meerssen?

U kunt deze (schoon) afgeven bij Stichting de Ruggesteun op woensdag van 10.00-12.00 uur.
Locatie: onder de rode poort, Kuileneindestraat 5E in Meerssen.

Bent u getroffene van de watersnood en heeft u behoefte aan bovenstaande spullen?

U kunt op afspraak terecht bij Stichting de Ruggesteun, telefoon 043-3649494. Vermeld hierbij uw woonadres en neem tijdens uw bezoek aan de Ruggesteun uw legitimatiebewijs mee.

Meubels, servies en andere spullen


Wilt u (nog in goede staat verkerende) meubels, servies en andere spullen beschikbaar stellen?

Deze kunt u brengen naar de kringloop, Watermolen 52 in Maastricht. Zij kunnen ook spullen ophalen. Bel hiervoor tel. 043-3620858

Bent u getroffene en heeft u meubels etc nodig?

Mensen die wateroverlast hebben gehad, krijgen bij de kringloop 50% korting op de spullen. Neem uw legitimatiebewijs mee.

Andere initiatieven

In Meerssen ontstaan veel mooie initiatieven van mensen die hulp en spullen aanbieden voor inwoners van het getroffen gebied. Dat is hartverwarmend. Daarnaast zijn er ook bewoners op zoek naar hulp en spullen. Hier houden wij een lijst bij van vraag en aanbod rondom hulp. Deze is verre van compleet.

 • Op de website van L1 staat een lijst van initiatieven.
 • Ruim 300 mensen hebben zich aangemeld bij het platform #WijZijnVrijwilligers om vrijwillig mensen in Limburg te helpen die getroffen zijn door het hoge water. Nu is het zorg om deze mensen in contact te brengen met mensen die hun hulp kunnen gebruiken. Wij zijn vrijwilligers zoekt daarom coördinatoren. Kijk hier voor meer informatie.
 • In Berg is een initiatief dat zich met name richt op Berg en Terblijt, maar ook spullen uitdeelt in o.a. Brommelen.
 • De Facebook-pagina Limburg helpt is een verzamelplek van vraag en aanbod voor heel Limburg.
 • V.V. De Geulsche Boys biedt hulp aan
 • Website van Noodhulp voor huisdieren - Hart voor Huisdieren Limburg
 • Leger des Heils: Het Leger des Heils heeft aangeboden te helpen met geestelijke bijstand maar ook met 'handjes'. Bel voor meer info: 088-0656144.
 • #WijZijnVrijwilligers streeft ernaar hulpvraag en -aanbod samen te brengen op dit provinciewijde platform. Maak een hulpvraag aan, meld je aan in de vrijwilligersbank, of reageer op een hulpvraag via onderstaande knoppen en help elkaar! Kijk op https://www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/
 • Op Facebook is de pagina Zorgloods Waterramp Limburg: een inzamelingsactie voor de getroffen gezinnen van de waterramp. Inzamelen, opslag en verdeeldepot van inboedels en kleding.
 • Om de gedupeerden te helpen zijn Jolanda Ramakers en Audrey Vossen een crowdfunding actie gestart om geld op te halen voor de gedupeerde inwoners van de wateroverlast in de gemeente Meerssen. Zij doen dit onder de noemer "Meerssen voor Meerssen".
 • Airbnb.org heeft haar programma voor hulp bij rampen geactiveerd. Het doel van het programma is om getroffenen van de verwoestende overstromingen in Limburg en in de rest van de getroffen Europese gebieden te ondersteunen met gratis tijdelijke accommodatie. Meer informatie leest u hier.