Gemeente Meerssen | Voor ondernemers: Tozo 3 is beschikbaar

Nieuwsbericht Voor ondernemers: Tozo 3 is beschikbaar

Gepubliceerd op: 02 oktober 2020 08:45

Ondernemers - tozo
Na Tozo 1 (die liep tot eind mei) en Tozo 2 (die liep tot 1 oktober) is Tozo 3 beschikbaar. Tozo 3 is aan te vragen tussen 1 oktober 2020 en 30 juni 2021. Gemeente Maastricht voert Tozo 3 voor ons uit, net als de eerdere Tozo-regelingen.

Net als bij de Tozo 1 en Tozo 2 bestaat Tozo 3 ook uit een tegemoetkoming voor levensonderhoud en een mogelijkheid voor het aanvragen van een lening voor bedrijfskapitaal (tot maximaal € 10.157,- voor Tozo 1, 2 en 3 gezamenlijk).

Ondersteuning in uw levensonderhoud kunt u - als u aan de voorwaarden voldoet - toegekend krijgen over de maanden oktober 2020 tot en met juni 2021. U kunt zelf aangeven voor hoeveel maanden u een uitkering wilt aanvragen.

Geen vermogenstoets

Het inkomen van uw partner blijft in Tozo 3 meetellen in het bepalen van de hoogte van de ondersteuning in het levensonderhoud. Het was de bedoeling om ook een vermogenstoets toe te voegen, maar het kabinet heeft besloten deze voorlopig niet in te voeren door de aangescherpte coronamaatregelen per 29 september 2020.

Meer informatie? Aanvragen?

Kijk op www.gemeentemaastricht.nl/tozo. Let op! Heeft u eerder Tozo-ondersteuning gekregen? U krijgt niet automatisch Tozo 3. Via het formulier op de website kunt u een nieuwe aanvraag doen.