Gemeente Meerssen | Sociaal Team - jeugd en wmo

Artikel Sociaal Team - jeugd en wmo

Bent u op zoek naar informatie, advies of heeft u vragen of zorgen over het gedrag en/of de opvoeding van uw kind? Heeft u hulp of ondersteuning nodig bij de gevolgen van het ouder worden, een beperking, een chronische ziekte of psychische problemen? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Team van de gemeente Meerssen.

Hoe bereikt u het Sociaal Team?

Heeft u vragen aan het Sociaal Team van de Gemeente Meerssen? Bel dan tussen 08.30-17.00 uur telefoonnummer 14 043 en kies optie 2. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Tussen 08.30-12.00 uur krijgt u een van de medewerkers van het Sociaal Team aan de lijn. In de middaguren noteren de medewerkers van ons gemeentelijke Klant Contact Centrum uw telefoontje in een terugbelnotitie. In de middaguren zijn de medewerkers van ons Sociaal Team namelijk onderweg voor huisbezoeken en de afhandeling van aanvragen.

U kunt ook een e-mail sturen naar ons Sociaal Team: klik hier om ons veilig te mailen

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Als u te maken krijgt met een zorgvraag met betrekking tot de Wmo of Jeugdwet, kunt u altijd iemand vragen aanwezig te zijn bij het gesprek met een professional van het Sociaal Team en/of zorgaanbieder. Dit kan iemand zijn uit uw persoonlijke omgeving zoals een familielid, kennis, mantelzorger of buren. Kan er niemand aanwezig zijn en wilt u graag een onafhankelijke professional erbij? Neem dan contact op met MEE Zuid-Limburg, telefoon: 088-0102222.

Spoed jeugdhulp

Bij spoedzaken met betrekking tot jeugd, kunt u dag en nacht contact opnemen met het integrale team Crisishulp Jeugd Zuid – Limburg op het telefoonnummer: 043-6045777. Crisishulp Jeugd Zuid – Limburg is verantwoordelijk voor het hele proces van telefonische crisismelding tot actieve crisisinterventie en het bieden van crisiszorg.

Veilig thuis

Veilig thuis is het meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Of het nu om uzelf, uw naaste familie, of om iemand anders gaat. U hoeft het niet 100% zeker te weten. Een vermoeden is voldoende. U neemt een belangrijke eerste stap door uw zorgen te delen met een vertrouwenspersoon. Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl of bel het landelijke telefoonnummer 0800-2000.

Sensoor Telehulpverlening Limburg 24 uur

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of een vertrouwelijk gesprek dan is Sensoor Telehulpverlening Limburg 24 uur per dag bereikbaar. Zij zijn bereikbaar op telefoon 045-5719999.

Klachten & bezwaar

Heeft u met betrekking tot het Sociaal Team een klacht of wilt u een bezwaar indienen, lees dan onderstaande procedure(s):