Artikel Sociaal Team - jeugd en wmo

Bent u op zoek naar informatie, advies of heeft u vragen of zorgen over het (gedrag) van uw kind? Heeft u hulp of ondersteuning nodig bij de gevolgen van het ouder worden, een beperking, een chronische ziekte of psychische problemen? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Team van de gemeente Meerssen.

Hoe bereikt u het Sociaal Team?
Het Sociaal Team is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 043. Tijdens het telefoongesprek kunt u de consulent al uw vragen stellen. In overleg met de consulent krijgt u advies over hoe een eventueel vervolg er uit ziet. U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalteam@meerssen.nl.

Sociaal Team Gemeente Meerssen

Even voorstellen: wij zijn het Sociaal Team van de gemeente Meerssen. Wij zijn professionals met veel kennis en ervaring op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp.

Wilt u meer informatie over wat het Sociaal Team voor u kan betekenen als u in de dagelijkse praktijk aanloopt tegen beperkingen als gevolg van het ouder worden, een beperking, een chronische ziekte of psychische problemen? Lees dan onze informatiefolder Wet maatschappelijke ondersteuning.

Wilt u meer informatie over wat het Sociaal Team voor u en/of uw kind(eren) kan betekenen?
Lees dan onze informatiefolder Jeugdhulp.

Onafhankelijke cli├źntondersteuning

Als u te maken krijgt met een zorgvraag met betrekking tot de Wet maatschappelijke ondersteuning of jeugdhulp kunt u altijd iemand vragen aanwezig te zijn bij het gesprek met de gemeente of zorgaanbieder. Dit kan iemand zijn uit uw persoonlijke omgeving, denk aan een familielid, vriend, mantelzorger of buren. Kan er niemand aanwezig zijn of wilt u graag een onafhankelijke professional erbij? Lees dan onze informatiefolder onafhankelijke cli├źntondersteuning.

Klachten & bezwaar

Heeft u met betrekking tot het Sociaal Team een klacht of wilt een bezwaar indienen?

Klacht
Bezwaren Sociaal Team

Advies en klachtenbureau Jeugdzorg

Spoed jeugdhulp

Bij spoedzaken met betrekking tot uw kind kunt u buiten kantooruren en in de weekenden contact opnemen met Spoed Eisende Hulp van Bureau Jeugdzorg Limburg via telefoon 088-0072990.

Veilig thuis

Veilig thuis is het meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Of het nu om uzelf, uw naaste familie, of om iemand anders gaat. U hoeft het niet 100% zeker te weten. Een vermoeden is voldoende. U neemt een belangrijke eerste stap door uw zorgen te delen met een vertrouwenspersoon. Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl of bel het landelijke telefoonnummer 0800-2000.

Sensoor Telehulpverlening Limburg 24 uur

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of een vertrouwelijk gesprek dan is Sensoor Telehulpverlening Limburg 24 uur per dag bereikbaar. Zij zijn bereikbaar op telefoon 045-5719999.