Gemeente Meerssen | Na de wateroverlast: tips voor het contact met de verzekering

Nieuwsbericht Na de wateroverlast: tips voor het contact met de verzekering

Gepubliceerd op: 30 augustus 2023 10:55

Wateroverlast
Aan de bijzondere tuin van meneer en mevrouw Penne is niet te zien dat zich hier in de zomer van 2021 een waterramp voltrok. De bijzondere irissen staan gelukkig alweer in bloei. Maar dat ging niet vanzelf. Zijn tips zetten we hier voor je op een rij.

Neem je polis goed door

Antoine dacht toen het water in 2021 zijn woning binnenstroomde direct aan zijn verzekering. Maar eerst moest er heel veel opgeruimd en gepoetst worden, zodat duidelijk werd wat er beschadigd was. Hierna ging Antoine op zoek naar zijn polis. "Daarin las ik dat we bij waterschade verzekerd waren, maar 'met beperkingen'. In de handleiding stond dat ik het om te beginnen moest melden bij de verzekering. Vervolgens moest ik een inventarisatie van de schade maken." Zo gezegd, zo gedaan. Het is ook heel belangrijk dat je foto's maakt van de schade.

Blijf kritisch

"Binnen twee weken stond er iemand van de verzekering voor de deur. Die bekeek de lijst, gaf zijn commentaar en vroeg of ik 'voor akkoord' wilde tekenen. Dat heb ik niet gedaan, want ik wist toen nog niet of die lijst compleet was." De contactpersoon van de verzekering zei vervolgens dat de tuin niet binnen de verzekering valt. "Daar ben ik tegenin gegaan. Toen ik deze verzekering afsloot, heb ik namelijk expliciet gevraagd of de tuin erbij hoorde. Mijn vrouw heeft als hobby tuinieren en kweekt speciale bloemen en planten." Het kostte Antoine uren zoekwerk en vele brieven, maar de tuin werd – weliswaar uit coulance – meegenomen in de inventaris.

Houd moed!

De irissen bloeien inmiddels weer en Antoine en zijn vrouw beseffen ook dat ze geluk hebben gehad. "Sommige buren moesten in een container wonen of bij familie of vrienden. Wij konden gelukkig thuis blijven. Maar tegen iedereen die nog met de verzekering bezig is: houd moed! En praat met elkaar. Dan hoor je ook vaak handige tips."

Op zoek naar meer tips? Kijk dan op de website van Wacht niet op water.