Gemeente Meerssen | Maandag 11 december: informatiemarkt Zuidelijk Maasdal

Nieuwsbericht Maandag 11 december: informatiemarkt Zuidelijk Maasdal

Gepubliceerd op: 30 november 2023 11:15

Zuidelijk Maasdal

Bericht van Project Zuidelijk Maasdal 

Op maandag 11 december organiseert het project Zuidelijk Maasdal een eerste informatiemarkt. Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen kennismaken met het project dat aan de slag gaat met het verbeteren van hoogwaterveiligheid, vlot en veilig transport over water, ruimtelijke ontwikkeling en natuurversterking. Ook kun je meedenken over oplossingen voor de verschillende uitdagingen in het project. De informatiemarkt is in het Crowne Plaza hotel in Maastricht en start om 19.00 uur.

Zuidelijk Maasdal

Het project Zuidelijk Maasdal is een samenwerking tussen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Waterschap Limburg, Provincie Limburg en de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten en Meerssen. In een gebied van de Belgische grens bij Eijsden tot en met de monding van de Geul bij Voulwames gaan zij aan de slag met het vinden van een oplossing om veilig te kunnen blijven wonen, werken, recreëren en varen.

Informatie delen en oplossingen bedenken

Tijdens de informatiemarkt laat het projectteam informatie zien over project. Welke stappen het de komende jaren doorloopt en hoe de omgeving mee kan denken in het vinden van oplossingen. Ook kun je meedenken over de uitdagingen en het participatieproces. De informatiemarkt is op 11 december in het Crowne Plaza hotel in Maastricht (Ruiterij 1). Tussen 19.00 uur en 21.00 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

Meer informatie over het project en deze informatiemarkt is beschikbaar via www.zuidelijkmaasdal.nl