Gemeente Meerssen | Update geëvacueerde bewoners

Nieuwsbericht Update geëvacueerde bewoners

Gepubliceerd op: 17 juli 2021 07:55

Alle inwoners van Bunde, Voulwames, Brommelen en Geulle (beneden) van het geëvacueerde gebied mochten vanochtend vanaf 06.00 uur terugkeren naar hun woning. De situatie is op grond van inspecties en onderzoek veilig bevonden en het acute gevaar van een mogelijke dijkdoorbraak is geweken. Dat betekent echter niet dat er geen overlast meer is in het gebied. Kelders, maar ook andere delen van woningen en straten en weilanden staan in veel gevallen nog onder water. Dat geldt met name voor de omgeving Westbroek.

Belangrijk is dat u ondergelopen straten niet of zo weinig mogelijk betreedt. Door het troebele water heeft u geen zicht op losliggende putdeksels of andere obstakels die tot ongelukken kunnen leiden.

De brandweer en manschappen van Defensie staan klaar om u te helpen waar nodig. U kunt zich met uw vraag om hulp wenden tot de gemeente Meerssen. De gemeente staat in rechtstreeks contact met de genoemde hulpdiensten en kan de ondersteuning centraal coördineren.

Het nummer van de gemeente in 14 043. Kiest u in het keuzemenu voor optie 3.

Kunt u niet thuis terecht in verband met de waterstand in of om uw woning? Dan kunt u naar opvanglocaties De Stip, Dominicus Hexstraat 10 in Meerssen.