Gemeente Meerssen | Tweede Kamerlid Songül Mutluer bezoekt watersnoodgebieden

Nieuwsbericht Tweede Kamerlid Songül Mutluer bezoekt watersnoodgebieden

Gepubliceerd op: 24 augustus 2022 11:55

Op vrijdag 19 augustus bracht Tweede Kamerlid Songül Mutluer een werkbezoek aan de watersnoodgebieden in de gemeente Meerssen. Aanleiding was haar weliswaar aangenomen, maar door het kabinet onuitvoerbaar geachte motie om 90% van de schade te vergoeden vanuit de WTS. Het kamerlid bezocht de watersnoodgebieden onder begeleiding van wethouder Vanessa de Rond (Water) en wethouder Inge Smeets. Het werkbezoek ging van start bij Tussen de Bruggen, dat als eerste gebied door het water werd getroffen. Cécile Baltis en haar echtgenoot vertelden over de impact die de wateroverlast op hun leven heeft en hoe moeilijk de schadeafhandeling verloopt. 

Werkbezoek Kamerlid Mutluer 19 augustus 2022
Vervolgens vertrok het gezelschap naar de duiker in Bunde, waar wethouder De Rond uitleg gaf over het watersysteem van Meerssen. Het werkbezoek eindigde op de herdenkingsdenkplek die op 15 juli in aanwezigheid van een groot aantal getroffenen en belangstellenden werd onthuld. Hier nam mevrouw Mutluer een notitie van het college van B&W in ontvangst over de gebrekkige schadevergoeding vanuit de WTS. Gedupeerden hebben nog steeds te maken met restschade die niet vergoed wordt en bepaalde kostenposten die volledig buiten elke vergoeding vallen.

Wethouder Vanessa de Rond: "Premier Rutte heeft beloofd om Limburg ruimhartig te compenseren, maar deze belofte is nog steeds niet nagekomen. Veel inwoners van onze gemeente zitten met forse restschades, die ondanks de aangenomen motie nog steeds niet worden vergoed. Wij hopen dat het werkbezoek en de notitie die we het kamerlid hebben meegegeven voldoende zijn om het debat in de Tweede Kamer opnieuw aan te wakkeren."

Brief van het Kabinet aan de Tweede Kamer