Gemeente Meerssen | Even voorstellen: BABS Edwin Lustermans

Artikel Even voorstellen: BABS Edwin Lustermans

Babs Edwin Lustermans
Een officieel moment, maar ook een moment om te vieren!


Als twee mensen besluiten samen verder te gaan, het leven te gaan delen, vind ik dat op zichzelf al heel bijzonder. 
Maar als men dan ook nog kiest voor een wettelijke verbintenis, dan wordt het officieel! Een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is inderdaad een serieuze gebeurtenis, waarvoor een paar regeltjes gelden. Maar het is vooral ook een hoogtepunt, een moment om te vieren!

Mijn achtergrond en rol

Ik zie mijzelf als degene die de aanstaande partners begeleidt op weg naar dat officiële moment waarop de verbintenis tot stand komt. Degene die luistert naar hun levensverhalen, wensen en ideeën en die adviezen kan geven. En ook degene die samen met de partners zorgt voor het draaiboekje voor de ceremonie en die op de dag zelf alles in goede banen leidt.

Mijn achtergrond is mensen en bedrijven helpen met hun financiën. Dat leert me hoe belangrijk het is je te verplaatsen in de situatie waarin mensen en medewerkers zich bevinden en te ontdekken waar ze behoefte aan hebben en te proberen daarbij aan te sluiten. Maar ik ben bijvoorbeeld ook gids in de grotten van de Sint Pietersberg in Maastricht. Daarvan weet ik hoe graag mensen letterlijk en figuurlijk de weg gewezen krijgen en vermaakt willen worden.

Ik hoop te mogen bijdragen aan het sluiten van nog heel veel mooie verbintenissen tussen mensen.