Gemeente Meerssen | Vacature specialist backoffice Sociaal Team (1 fte)

Nieuwsbericht Vacature specialist backoffice Sociaal Team (1 fte)

Gepubliceerd op: 21 maart 2024 12:00

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een:

Specialist backoffice Sociaal Team (1 fte)


Financiën, administratie, data: je overbrugt de wereld van cijfermatige inzichten naar de praktijk van de uitdagingen van je collega's en helpt ze daarbij data inzichtelijk te maken.

Wat ga je doen?

Je zorgt actief voor verbinding in het Sociaal Team en in het bijzonder met de kwaliteitsmedewerker en de financieel consulent. Je richt je op het verbeteren van managementinformatie en dashboard in samenwerking met de kwaliteitsmedewerker, de financieel consulent en de beleidsmedewerkers Welzijn en maatschappij. Complexe vraagstukken breng je terug tot de kern en je zorgt voor een heldere relatie tussen de financiële en administratieve effecten; zodat integrale besluitvorming mogelijk is. Hierbij creëer je draagvlak zodat resultaten geoptimaliseerd kunnen worden.

De werkzaamheden in hoofdlijnen

 • Verbeteren van managementinformatie en dashboard in samenwerking met de kwaliteitsmedewerker, de financieel consulent en de beleidsmedewerkers Welzijn en maatschappij.
 • Mede opzetten en implementeren van procesmanagement en kwaliteitsmanagement en het via de PDCA-cyclus (Plan, Do, Check, Act) doorvoeren van verbeteringen op basis van een verbeterplan.
 • Fungeren als sparringpartner voor de kwaliteitsmedewerker en de financieel consulent.
 • Beheren van budgetten t.b.v. het Sociaal Team.
 • Signaleren van (financiële) ontwikkelingen in de (sub)regio en zorgen dat deze op de juiste plek in de organisatie landen en geïmplementeerd worden.
 • Zorgdragen voor periodieke verantwoording over de gang van zaken aan de financieel consulent, kwaliteitsmedewerker Sociaal Team alsook het managementteam.

Dit ben jij ... 

Je bent verbindend, authentiek, integer en bestuurlijk sensitief. Je hebt een brede maatschappelijke interesse en je verbindt cijfers met publieke waarden. Met jouw klantgerichte en kwaliteitsgerichte houding weet je heldere adviezen te geven en door jouw communicatieve vaardigheden krijg je mensen in beweging.

Je hebt:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • een afgeronde opleiding in Financiën of Bedrijfseconomie.
 • ervaring bij een gemeente of andere (semi) overheidsorganisatie.
 • ervaring met analyse tools zoals PowerBI (is een pré).
 • globale kennis van wet- en regelgeving ten aanzien van Jeugdwet en WMO, dan wel bereidheid zich deze op korte termijn eigen te maken.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. In deze functie kom je te werken binnen het Sociaal Team van de afdeling Samenleving.

Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: https://youtu.be/WEoCw8Dc26k

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 5.247.,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 januari 2024). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw).

Interesse? Solliciteer!

We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 7 april a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 4 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventueel gesprek op 16 april?

Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.

Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Deze staat vooralsnog gepland in week 17.

Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marjolein Wattel (Teamleider Sociaal Team) via 06-46601690. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (HR-adviseur) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl