Gemeente Meerssen | Vacature Frontoffice medewerker KCC / Burgerzaken (0,7-0,8 fte)

Nieuwsbericht Vacature Frontoffice medewerker KCC / Burgerzaken (0,7-0,8 fte)

Gepubliceerd op: 04 januari 2024 13:00

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een:

Frontoffice medewerker KCC / Burgerzaken (0,7-0,8 fte)


Jij bent het visitekaartje van de gemeente!

Wat ga je doen?

Je werkt samen in een team aan het verzorgen van de gemeentelijke dienstverlening aan onze klanten. In deze functie verricht je frontoffice taken en daaruit voortvloeiende werkzaamheden. Vanuit een aanvoelende en doorvragende houding richt je je op het telefonisch, fysiek, schriftelijk of digitaal verstrekken van samenhangende informatie over gemeentelijke producten en dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Verstrekken van algemene informatie en antwoord geven op de meest gestelde vragen over gemeente-breed productaanbod.
 • Aannemen van klachten en meldingen openbare ruimte.
 • Direct uitgeven of nasturen van veel voorkomende ('klaar terwijl u wacht') producten.
 • Verrichten van frontoffice werkzaamheden op het gebied van burgerzaken, zoals het verstrekken van reisdocumenten/rijbewijzen, het verwerken van verhuisaangiftes en het verstrekken van gegevens uit de BRP/BS.
 • Verrichten van werkzaamheden in het kader van de Burgerlijke Stand.

Samen met de collega's wisselen jullie elkaar af qua werkplek (receptie, telefonie, loket Burgerzaken en backoffice Burgerzaken). Deze plekken moeten natuurlijk iedere dag bemand zijn en daarom is het belangrijk dat je flexibel inzetbaar bent.

De gemeente Meerssen is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.30-17.00 uur en op vrijdag van 08.30-12.30 uur. Het gemeentelijk Klant Contact Centrum (KCC) is geopend op:

 • maandag, dinsdag, woensdag van 9.00 tot 17.00 uur.
 • donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.
 • vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Het loket Burgerzaken werkt op afspraak.

Dit ben jij

Omdat je dagelijks in contact staat met de inwoners heb jij dienstverlening hoog in het vaandel staan. Je communiceert zowel mondeling als schriftelijk op een open en klantgerichte wijze. Jij hebt daarnaast een proactieve houding en gedrevenheid om zaken snel en accuraat op te pakken.

Elke dag is anders en je weet van tevoren niet welke vragen, meldingen of klanten binnen komen. Daarom is het belangrijk dat je snel (soms lastige) beslissingen kunt nemen. Daarbij weeg je alle belangen af. Tevens blijf je kalm en rustig in turbulente, chaotische of spanningsvolle situaties.

De wet- en regelgeving rondom de inhoud van het werk verandert continu. Daarnaast is gemeente Meerssen als organisatie volop in ontwikkeling. Jij houdt toekomstige ontwikkelingen in de gaten en je vindt het leuk om mee te bewegen bij veranderingen.

Tot slot

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding.
 • Werkervaring op het gebied van Burgerzaken is een pré.
 • Je bent bereid om (indien nodig) aanvullende cursussen/trainingen te volgen.
 • Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. Je komt te werken binnen het team Dienstverlening van de afdeling Samenleving.
Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: https://youtu.be/WEoCw8Dc26k

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 7 (max. € 3.612,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 2 januari 2023). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast. Let op: Werkgevers en vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao's voor de gemeentelijke sector (looptijd 1 januari 2024 t/m 31 maart 2025) met o.a. een loonsverhoging van 4,75% per 1 januari 2024 en 1,25% per 1 oktober 2024.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, die je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en volop ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw): https://www.meerssen.nl/vacatures/onze_arbeidsvoorwaarden/

Interesse? Solliciteer!

We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 21 januari a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 3 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventueel gesprek in week 5?

Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.

Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan.

Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Daisy Deutschmann (Teamleider Dienstverlening) via 06-45275137. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (HR-adviseur) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl