Gemeente Meerssen | Vacature Combinatiefunctionaris Samenleving (1 fte)

Nieuwsbericht Vacature Combinatiefunctionaris Samenleving (1 fte)

Gepubliceerd op: 18 januari 2024 12:25

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een:

Combinatiefunctionaris Samenleving (1 fte)

Integraal werken aan gezondheid, sport en bewegen en actief leven.

Wat ga je doen?

Als combinatiefunctionaris Samenleving heb jij een initiërende, coördinerende, verbindende en uitvoerende rol. Je functioneert voornamelijk zelfstandig, zowel als specialist als generalist, en werkt vanuit onderstaande vier programmalijnen:

 • Inclusie en diversiteit
 • Sociaal veilige sport
 • Vitale sportaanbieders
 • Vaardig in bewegen

Je ontwikkelt samen met andere beleidsterreinen impactprogramma's en je levert een bijdrage aan de uitvoering en realisatie van deze programma's met als doelen:

 • Zoveel mogelijk mensen een leven lang sporten en bewegen mogelijk te maken;
 • Lokale verbindingen tot stand te brengen en uit te bouwen;
 • En sport- en beweegaanbieders duurzaam te versterken en innoveren.

Met deze drie sociaal maatschappelijke doelstellingen creëer jij impact, waarbij sport en bewegen door jou wordt ingezet als middel of als doel.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Ontwikkelen, plannen, coördineren, realiseren en evalueren van projecten en activiteiten die als doel hebben kinderen, jeugd en jongeren in duurzaam in beweging te krijgen.
 • Begeleiden van deelnemers naar een actieve leefstijl, verzorgen van beweegactiviteiten en organiseren van evenementen.
 • Geven van advies geven en bieden van ondersteuning richting verenigingen en sportaanbieders om een sociaal veilig sportklimaat te realiseren.
 • Tot stand brengen en uitbouwen van lokale verbindingen met als doel de zelfredzaamheid en toekomstbestendigheid van verenigingen te vergroten.

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: https://youtu.be/WEoCw8Dc26k

Dit ben jij

Je bent een echte verbinder, daarbij signaleer je knelpunten en kansen en ben je gericht op de verbetering van bestaande activiteiten en het ontwikkelen van nieuw aanbod. Hierbij lever je ook input omtrent jouw vakgebied aan de beleidsmedewerkers. Hiervoor is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen. Je hebt gevoel en affiniteit in het begeleiden van diverse leeftijdsgroepen en bent in staat om hen te motiveren en enthousiasmeren. Je beschikt over adviesvaardigheden en bent in staat draagvlak te creëren. Je weet wanneer wie, en wat je moet inzetten en regelt het. Je kunt de verbinding leggen tussen beleid en praktijk. Je bent een persoon die van nature de samenwerking met diverse collega's actief opzoeken.

En verder heb je:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde relevante opleiding.
 • kennis en ervaring op het gebied van sport en bewegen en met de diverse doelgroepen.
 • ervaring met het organiseren/uitvoeren van projecten en activiteiten binnen een complex werkveld.
 • ervaring met het verbinden van verschillende samenwerkingspartners/ betrokkenen (intersectoraal).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 9 (max. € 4.752,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per januari 2024). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Momenteel is er voor deze functie budget beschikbaar t/m 2026. Er wordt nog bekeken of deze functie daarna structureel een plaats binnen de formatie krijgt.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, die je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en volop ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw).

Interesse? Solliciteer!

We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 29 januari a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 3 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventuele kennismaking op donderdag 15 februari?

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Helmy Lalieu (manager afd. Samenleving) via 06-06-55236735. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (HR-adviseur) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl en www.meer-vitaal.nl