Gemeente Meerssen | Vacature (Wijk-)BOA (2 fte)

Nieuwsbericht Vacature (Wijk-)BOA (2 fte)

Gepubliceerd op: 01 februari 2024 15:15

vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar:

(Wijk-)BOA (2 fte)


Gemeente Meerssen is in ontwikkeling: wij bouwen aan en investeren in een toekomstgerichte gemeentelijke organisatie. Een van de ontwikkelingen waaraan wij momenteel werken, is de inrichting van een eigen Boa-team. De contouren staan, voor de invulling kun jij zorgen!

Wat ga je doen?

Als Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) werk jij proactief mee aan de leefbaarheid en veiligheid van de gemeente Meerssen. Je onderhoudt contacten met de inwoners, ondernemers, interne en externe partners en bent zichtbaar aanwezig in de openbare ruimte. Zo ontdek je precies wat er speelt. Jij hebt een cruciale rol in het handhaven en verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid en het oplossen van lokale problemen. Daarom sluit jij ook aan bij diverse overleggen en denk je zowel preventief als oplossingsgericht mee over verschillende vraagstukken.

Uiteraard bestaat jouw werk uit surveilleren en toezichthouden in onze gemeente. Signaleer je daarbij onregelmatigheden, weet jij precies hoe je daarop moet handelen binnen je bevoegdheden en in de lijn van de gemaakte afspraken. Je handelt meldingen af en ziet er op toe dat wetgeving wordt nageleefd. Je treedt daarbij sanctionerend of corrigerend op, maar weet ook wanneer de situatie vraagt om een goed gesprek.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Toezien op naleving van wet- en regelgeving in de openbare ruimte (door zowel repressief als preventief te surveilleren).
 • Fungeren als aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers, interne en externe partners.
 • Signaleren van afwijkingen, ongebruikelijk gedrag en opvallende zaken rapporteren aan interne en externe betrokkenen.
 • Afhandelen van meldingen en signalen van inwoners.
 • Opleggen van sancties (indien nodig en binnen je bevoegdheid).
 • Onderhouden van contacten met de samenwerkingspartners zoals o.a. de wijkagent en jongerenwerkers.

Let op: in deze functie werk je in onregelmatige diensten op basis van een rooster, inclusief avonddiensten, weekenden en feestdagen.

Dit ben jij

Je legt gemakkelijk en laagdrempelig contact met inwoners, ondernemers en ketenpartners. Ondanks conflicterende situaties blijf je rustig. Daarbij let je altijd op het belang voor zowel de inwoners als de organisatie en weet je met wie en wanneer je moet schakelen. Het werk is zeer dynamisch; je weet vaak niet wat de werkdag gaat brengen. Met jouw positieve instelling, uitstekende communicatieve vaardigheden, stressbestendigheid en gezond verstand ga je uitdagingen gemakkelijk aan. Je bent flexibel, open en transparant. Je werkt graag in een team, maar wanneer de situatie er om vraagt weet je ook zelfstandig te handelen. Je krijgt veel vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren en daarnaast de ruimte om niet alleen jezelf verder te ontwikkelen, maar ook mee te meebouwen aan een nieuw team.

Daarnaast heb jij:

 • minimaal MBO werk- en denkniveau.
 • een geldig BOA getuigschrift.
 • een rijbewijs B.
 • de opleiding toezichthouder Alcoholwet gehaald (of je bent bereid deze te behalen).
 • kennis van wet- en regelgeving zoals opgenomen in Boa domeinlijst 1.
 • geen bezwaar tegen het werken in onregelmatige diensten op basis van een rooster, inclusief avonddiensten, weekenden en feestdagen.

Omdat wij aan het startpunt staan voor het inrichten van dit team, biedt dit mogelijkheden om flexibel mee te denken over jouw rol in ons team. Ben jij minder ervaren maar beschik jij wel over de basisopleidingen en de juiste, gemotiveerde instelling? Ook dan vragen wij jou om te solliciteren! Ook indien deze vacature jou enthousiast maakt maar jij minder uren wilt werken, vragen wij jou toch om te schrijven.

Voor deze functie is een VOG Politiegegevens vereist (VOG P).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers.

De functie van BOA wordt gepositioneerd binnen het team Openbare Orde en Veiligheid (OOV) van de gemeente Meerssen. Dit team maakt onderdeel uit van de afdeling Samenleving en werkt, in de breedste zin van het woord, aan het verhogen van de veiligheid in de gemeente Meerssen. Het is een klein team dat volop in ontwikkeling is.

Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 8 (max. € 4.244,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 2 januari 2023). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw)

Interesse? Solliciteer!

We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 21 februari a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 5 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventueel gesprek op 5 of 7 maart?

Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.

Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan.

Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Helmy Lalieu (manager Samenleving) via 06-55236735. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (HR-adviseur) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl