Gemeente Meerssen | Vliegtuigincident zaterdag 20 februari 2021

Artikel Vliegtuigincident zaterdag 20 februari 2021

Vliegtuigincident
Op zaterdagmiddag 20 februari kreeg een vliegtuig dat was vertrokken van Maastricht Aachen Airport brand in een van de motoren. Daardoor kwam er in Meerssen (omgeving Sint Josephstraat-Weerterbroekplantsoen) een grote hoeveelheid metaalonderdelen naar beneden. Er waren twee (licht)gewonden. De hulpdiensten zijn tot in de avond doende geweest om o.a. de vindplaatsen van de brokstukken te inventariseren. Ook burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz was ter plaatse zaterdag en zondag en sprak met omwonenden. 

Informatiebijeenkomst MAA voor buurtbewoners

Donderdag 25 februari informeerde Maastricht Aachen Airport gedupeerde omwonenden van de motorbrand van de LGT5504 tijdens een online informatiebijeenkomst. U kunt de bijeenkomst terugkijken op de website van Maastricht Aachen Airport

Metaaldelen gevonden?

Heeft u nog metaaldelen gevonden? Geef uw vondst svp door aan ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. 

Heeft u schade?

Deze dient u in eerste instantie bij uw verzekering te melden.

Informatiepunt Provincie Limburg

De Provincie Limburg heeft een informatiepunt ingesteld voor betrokkenen die vragen hebben over de afhandeling van het vliegincident. Dat kan betrekking hebben op schadeherstel of de mogelijkheid om schade ergens te verhalen. 
Onduidelijkheden of vragen mail je naar: in­for­ma­tie­punt­vlie­gin­ci­dent@prvlim­burg.nl

Onderzoek

De afdeling Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid Politie onderzoekt het incident met de Boeing 747 bij Maastricht Aachen Airport en bekijkt of er sprake is van verwijtbare schuld. Parallel voert de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een onderzoek uit.

Nieuwsberichten