Gemeente Meerssen | Even voorstellen: BABS Yvonne Rieff

Artikel Even voorstellen: BABS Yvonne Rieff

BABS Yvonne: "Liefde wordt meer als je het samen deelt"

Yvonne Rieff
Als psycholoog is Yvonne Rieff betrokken bij de meer uitdagende fasen in een mensenleven. Als BABS mag ze onderdeel zijn van een van de mooiste momenten. "Dat vond ik een goeie tegenhanger." Al 20 jaar werkt ze vanuit haar hart voor de liefde.

Hun verhaal, hun ceremonie

"Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van mensen", vertelt de Meerssense. "Een huwelijk is de dag van het bruidspaar. Het is hun verhaal, hun ceremonie. En daar mag ik deel van uitmaken. Het is een speciaal en belangrijk moment, en ik ben er verantwoordelijk voor dat het goed gaat. Dus dat is spannend en leuk tegelijk."

Kinderacte

Als voorbereiding gaat Yvonne als het kan bij het aanstaande bruidspaar langs. "Thuis voelen mensen zich toch het meest op hun gemak. Ik ben benieuwd hoe ze elkaar hebben leren kennen, hoe bijvoorbeeld het huwelijksaanzoek ging." Als een stel om ideeën voor de huwelijksvoltrekking verlegen zit, denkt Yvonne graag mee.

'Even ademhalen'

Bij Yvonne dus geen strakke ceremonie. "Ik draag geen toga en ga het liefst zitten, zodat ik het bruidspaar in de ogen kan kijken. Het is leuk als er kinderen bij zijn. Die mogen wat mij betreft gewoon rondlopen. Een uur stilzitten is lang voor ze en het brengt leven." Ook na 20 jaar blijft voor deze BABS elk stel uniek en bijzonder. "Liefde is ten slotte een van de dingen die meer worden als je het samen deelt."