Gemeente Meerssen | Rioleringswerkzaamheden Veeweg, Herkenberg en Korte Raarberg

Nieuwsbericht Rioleringswerkzaamheden Veeweg, Herkenberg en Korte Raarberg

Gepubliceerd op: 12 februari 2019 14:30

Het riool in een deel van de Veeweg, Herkenberg en Korte Raarberg in Meerssen is aan vervanging toe. Onlangs is Gebrs. Kurvers Wegenbouw BV in opdracht van de gemeente met de werkzaamheden begonnen. Dit gebeurt in fasen.

Project Veeweg, Herkenberg, Korte Raarberg
Fase 1: Veeweg

Gestart op maandag 28 januari.
Duur: ca. 5 weken.

Fase 2: Herkenberg Oost
Start werkzaamheden: maandag 22 april.
Kritische werkzaamheden in de meivakantie
Duur:  ca. 6 weken

Fase 3: Herkenberg West
Start werkzaamheden: maandag 18 februari.
Duur: ca. 16 weken

Fase 4: Korte Raarberg
Start werkzaamheden: maandag 3 juni.
Duur:  nog onbekend afhankelijk van de nutsbedrijven

Werk in uitvoering

Tijdens fase 1 legt de aannemer een regenwaterriool aan in de Veeweg. De werkzaamheden zijn gestart op maandag 28 januari en duren naar verwachting 5 weken. De werkzaamheden zijn echter afhankelijk van het weer. Op maandag 18 februari start de aannemer met fase 3 aan de Herkenberg West. Omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de straat waar gewerkt wordt afgesloten voor alle verkeer (met uitzondering van Herkenberg West). Woningen blijven te allen tijde te voet bereikbaar. De trottoirs houden we zo lang mogelijk in stand tijdens de werkzaamheden. Opritten bij de woningen zijn echter niet toegankelijk gedurende het werk. Wij vragen u vriendelijk uw auto daarom elders te parkeren en tijdens de werkzaamheden géén voertuigen binnen het werkvak (de afzetting) te parkeren.

Overlast

We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar de werkzaamheden zullen voor enige overlast zorgen door stof, lawaai, werkverkeer etc. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Informatie

Omwonenden ontvangen een bewonersbrief van de aannemer met contactgegevens. Zij kunnen op werkdagen ook terecht bij de directiekeet van de aannemer nabij de rotonde Herkenberg/Volderstraat. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl