Gemeente Meerssen | Webarchief

Artikel Webarchief

Webarchief
De gemeente Meerssen beschikt sinds 2015 over een volledig vernieuwde website. Via onderstaande link kunt u webpagina's uit het verleden raadplegen (huidige en vorige gemeentelijke website). U kunt terugzoeken tot 14 juli 2015. Dit is de datum waarop archiefweb binnen de gemeente Meerssen van start is gegaan. Vanaf die datum kunt u alles terugzien wat er op een bepaalde dag op de gemeentelijke website stond.

Naar webarchief

Let op: u kunt dus ook nieuwsberichten en bekendmakingen van onze oude website terugzoeken. Door het omzetten/converteren naar het webarchiefsysteem is de datumnotatie van nieuwsberichten/bekendmakingen van de oude website veranderd in de Amerikaanse datumnotatie (jaar-maand-dag of maand-dag-jaar). Dit kan helaas niet aangepast worden. Heeft u vragen hierover neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum.

Zoeken

In het webarchief kunt zoeken op datum en op trefwoord.
Let op: zoekt u op trefwoord? Gebruik dan de zoekfunctie in de grijs-roze kolom van archiefweb (zoeken in het archief). De zoekfunctie van de archiveerde website werkt namelijk niet meer. Wilt u de gevonden pagina goed bekijken? U kunt de grijs-roze kolom 'verbergen' door op het knopje 'verberg' te klikken.

Waarom archiveren?

Ook webinformatie van de gemeente moet op een goede manier worden gearchiveerd en toegankelijk blijven. 

Hoe werkt het?

Archiefweb maakt dagelijks een complete archiefversie van de gemeentelijke website. De archiefversie is geheel doorklikbaar (informatie, afbeeldingen en achterliggende documentatie). U kunt dus op datum (historische) informatie raadplegen die de gemeente Meerssen op haar website heeft gepubliceerd.

Welke standaard gebruiken we?

Archiefweb maakt gebruikt van de internationale standaard voor de opslag van webarchieven. Hiermee beschikt u altijd over een compleet archief van informatie die op de gemeentelijke website is gepubliceerd. De gegevens worden opgeslagen in WARC-formaat (open standaard). Dit formaat is ontwikkeld onder toezicht van het International Internet Preservation Consortium (IIPC) en geldt sinds mei 2009 als internationale standaard (ISO TC46/SC/WG12).