Gemeente Meerssen | Woningbouw burgemeester Thijssenlaan Geulle

Nieuwsbericht Woningbouw burgemeester Thijssenlaan Geulle

Gepubliceerd op: 19 januari 2024 14:00

Burgemeester Thijssenlaan
Op 9 januari 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat projectontwikkelaar HVG Real Estate BV uit Roermond de kans krijgt om het stuk grond aan de Burgemeester Thijssenlaan in Geulle te kopen en er woningen te bouwen. De gemeente kon uit meerdere inschrijvers kiezen, die elk een woningbouwplan hadden gemaakt.

Huur en koop

Het plan van de projectontwikkelaar omvat vijf patiowoningen (koop), negen huurappartementen en negen koopappartementen. Alle woningen zijn levensloopbestendig, dus geschikt voor zowel starters als senioren die tot op hogere leeftijd zelfstandig willen wonen. De gemiddelde verkoopprijs van de koopwoningen en –appartementen ligt naar verwachting rond het middensegment. Ook de huurprijzen zijn beoogd voor het middensegment. De exacte prijzen zijn nog niet bekend.

Verkeer en parkeren

Tussen de patiowoningen en de appartementen komt een nieuwe weg (Felix Ruttenstraat) met parkeervakken. Deze weg verbindt de Burgemeester Thijssenlaan met het Marktplein. De nieuwe bewoners kunnen naar verwachting ook gebruikmaken van de parkeerkelder onder het appartementencomplex van Wonen Meerssen.

Verkoop

Naar verwachting zal in de eerste helft van dit jaar de verkoop van start gaan. Als de verkoop voorspoedig verloopt, kan de projectontwikkelaar in de tweede helft van 2024 beginnen met de woningbouw. Als alles volgens plan verloopt, zijn de patiowoningen en huur- en koopappartementen in het tweede kwartaal van 2025 klaar voor bewoning.

In gesprek met de omgeving

Daarvoor is wel nodig dat de projectontwikkelaar eerst in gesprek gaat met de omwonenden. Wat vinden zij van de plannen? Hebben zij suggesties ter verbetering? Om de plannen met de omwonenen te kunnen bespreken, organiseert de projectontwikkelaar binnenkort een informatiebijeenkomst. Omwonenden ontvangen te zijner tijd een uitnodiging hiervoor.

Belangstelling voor een woning?

Het gemeentebestuur hanteert als uitgangspunt dat inwoners van de gemeente Meerssen als eerste hun belangstelling voor een woning binnen dit project kenbaar kunnen maken. Geïnteresseerden kunnen zich melden door een mail te sturen naar info@hvgmakelaars.nl. De uitnodiging voor de informatieavond komt ook in de gemeentelijke nieuwsbrief te staan. Op de hoogte blijven van de stand van zaken? Je kunt je hier aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Vragen?

Bel het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) via telefoonummer 14043, of stuur een mailtje naar info@meerssen.nl. Onze medewerkers helpen je graag verder

https://www.meerssen.nl/projecten/burgemeester_thijssenlaan,_woningbouw/