Gemeente Meerssen | Woensdag 11 oktober - Themabijeenkomst Archeologie Markt en omgeving

Nieuwsbericht Woensdag 11 oktober - Themabijeenkomst Archeologie Markt en omgeving

Gepubliceerd op: 29 september 2023 10:25

Onze mooie Markt is het hart van Meerssen. Een plek die het bruisende middelpunt is van onze gemeenschap. Een plek die geschiedenis ademt. Voordat we in 2024 starten met herinrichting van de Markt moeten we nog enkele belangrijke voorbereidende stappen zetten. Buiten het verplaatsen van kabels en leidingen moeten we conform de Erfgoedwet ook archeologisch onderzoek doen in en rondom de Markt. Het is een gebied van zeer hoge archeologische waarde. We moeten de bodem dan ook zorgvuldig onderzoeken op de aanwezigheid van mogelijke historisch waardevolle schatten.

Uitnodiging themabijeenkomst

Op woensdag 11 oktober 2023 is er een themabijeenkomst voor de gemeenteraad over Archeologie Markt en omgeving. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis, Markt 50 in Meerssen. Omwonenden en andere belangstellenden zijn hierbij ook van harte welkom. Je kunt de themabijeenkomst ook volgen via de livestream op www.meerssen.nl

Tijdens de bijeenkomst wordt toelichting gegeven op de diverse archeologische onderzoek die gaan plaatsvinden op en rond de Markt, waarom deze zo belangrijk zijn, wanneer deze plaatsvinden en hoe de onderzoeken plaatsvinden. Archeoloog Niels van Waveren geeft toelichting.