Gemeente Meerssen | Wat kun jij doen aan een schone lucht?

Nieuwsbericht Wat kun jij doen aan een schone lucht?

Gepubliceerd op: 08 november 2023 11:45

luchtlessen
Schone lucht is belangrijk voor mens en natuur. Om bewustwording over dit thema te creëren, is CNME begonnen met lessen over luchtkwaliteit op basisscholen in Maastricht en Meerssen. Binnen deze lessen onderzoeken leerlingen hoe het staat met de luchtkwaliteit in hun omgeving. Kinderen leren dat een goede luchtkwaliteit belangrijk is voor de gezondheid van mens en natuur. Zo worden ze geïnformeerd en geïnspireerd om keuzes te maken waarmee ze zelf ook kunnen bijdragen aan een goede luchtkwaliteit.

Waarom?

Schone lucht: het is belangrijk voor de gezondheid van mensen én de natuur. Gelukkig is de lucht tegenwoordig al veel schoner dan vroeger – door technologie zoals bijvoorbeeld roetfilters zijn auto's en fabrieken steeds schoner geworden. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen gezondheidsrisico's zijn. Vooral ouderen, mensen met een long- of hartziekte en kinderen zijn extra kwetsbaar voor luchtvervuiling. Daarom werken de gemeentes Maastricht en Meerssen samen met CNME aan educatie over luchtkwaliteit, voor kinderen en jongeren – de generatie van de toekomst!

Wat wordt er georganiseerd?

In Centre Ceramique in Maastricht is van 15 december 2023 tot en met 17 maart 2024 een luchtige expositie over een serieus onderwerp. Deze is door iedereen gratis te bezoeken.

Geef jij les aan groep 7 of 8? Dan zijn de luchtlessen van CNME interessant voor jouw leerlingen! In drie gastlessen van 1,5 uur gaan kinderen als echte wetenschappers op onderzoek uit! De lessen zijn gratis binnen de gemeenten Maastricht en Meerssen.