Gemeente Meerssen | Verkeersdrukte ivm finale LVK bij Vaeshartelt (Maastricht)

Nieuwsbericht Verkeersdrukte ivm finale LVK bij Vaeshartelt (Maastricht)

Gepubliceerd op: 25 januari 2024 16:35

Verkeersdrukte ivm LVK
Op vrijdagavond 26 januari vindt de finale van het Limburg Vastelaovesleedjes konkoer (LVK) plaats in een paviljoen bij buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. Dit ligt net buiten Weert, grondgebied gemeente Meerssen. De organisatie verwacht dat hier ca. 7000 carnavalsvierders. De gemeente Maastricht heeft samen met de SjengKraft Kompenie (organisatie van het evenement) een verkeersplan opgesteld om het verkeer in goede banen te leiden.

Hoe kun je het beste naar Vaeshartelt rijden?

Bezoek je het LVK en kom je uit het noorden? Dan adviseren we je via de A2 te rijden en dan afslag 52 Maastricht Noord te nemen.

Verkeersmaatregelen

Om sluipverkeer en parkeeroverlast te voorkomen is de straat 'Weert' en de Weerterveldweg vanaf 15.00 uur afgesloten voor niet-bewoners. In de loop van de avond wordt de afzettingen opgeheven. Bewoners hebben van de organisatie een brief gekregen met praktische afspraken om langs de afzettingen en verkeersregelaars te komen.

Drukte verwacht

Vanwege de verwachte drukte op Fregatweg in Bunde en op de Maastrichterweg en Ambyerweg in Rothem/Meerssen adviseren we je deze wegen te vermijden als je er niet hoeft te zijn. Kies dan een andere route of reis indien mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar Maastricht.