Gemeente Meerssen | Vacature Projectleider Infrastructuur (0,8-1,0 fte)

Nieuwsbericht Vacature Projectleider Infrastructuur (0,8-1,0 fte)

Gepubliceerd op: 28 november 2023 17:05

Vacature projectleider infrastructuur
De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

Als bezoeker van de gemeente Meerssen val je van de ene verrassing in de andere. Het begint al bij de prachtige monumentale Basiliek in hartje Meerssen, onverwacht omvangrijk en wonderbaarlijk. De wonderen die zich hier voltrokken, brachten pelgrims van heinde en verre. Vandaag de dag bezoek je Meerssen ook voor de gezellige terrassen op de sfeervolle Markt, het gevarieerde winkelaanbod, het rijke culturele erfgoed, de eindeloze wandel- en fietsroutes en de prachtige natuur vol beekjes en bossen en het vele verborgen moois. Meerssen is een gebied vol rust en rumoer: van de ene kant een plek van bezinning en van de andere kant bruist het van de evenementen. Kom het beleven en ontdek het zelf. Welkom in Sfeervol Meerssen.

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Projectleider Infrastructuur (0,8-1 fte)


Stevige persoonlijkheid, omgevingssensitief, verbinder, communicatief

De organisatie

De Gemeente Meerssen is een kleine organisatie die de kwaliteit van het ambtelijk apparaat hoog in het vaandel heeft staan. Immers, de samenleving verandert continu en dat vraagt ook van de medewerkers de kwaliteit om te blijven veranderen.

De gemeentelijke organisatie telt ca. 130 medewerkers, onder aansturing van een 3-tal managers (Bedrijfsvoering, Ruimte, Samenleving) en de algemeen directeur. Binnen de afdeling Ruimte werken ruim 50 medewerkers binnen de teams Omgeving, Beleid & Beheer en Strategie & Projecten. De Projectleider Infrastructuur werkt binnen het team Strategie & Projecten en wordt aangestuurd door de Manager Ruimte.

Wat ga je doen?

De komende tijd staan meerdere aansprekende projecten gepland. Denk hierbij onder andere aan de reconstructie van de historische markt, ontwikkelplan centrum en verdergaande waterbeheerprojecten om de overlast ten gevolge van overvloedig regenwater tegen te gaan. Als projectleider Infrastructuur start en begeleid je grootschalige en gecombineerde projecten op het gebied van:

  1. Riolering voor het team Waterbeheer
  2. Onderhoudswerkzaamheden / reconstructies / nieuwe aanleg voor wat betreft de verhardingen voor het team Wegen en Verkeer

Je betrekt proactief de nodige partijen en weet telkens een goede belangenafweging te maken.

De werkzaamheden in hoofdlijnen

  • Begeleiden van bovengrondse en/of ondergrondse infrastructurele projecten (nog op te starten of reeds opgesteld door verschillende adviesbureaus) van idee/schetsontwerp tot en met uitvoering;
  • Bewaken van de voortgang en zorgdragen voor interne en externe communicatie. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de projectadministratie en rapportages en je zorgt voor bestuurlijke afstemming;
  • Informeren en betrekken van externe stakeholders, inwoners en ondernemers;
  • Fungeren als eerste aanspreekpunt en vormgeven aan de participatie binnen de projecten;
  • Nauw samenwerken met de beleidsmedewerkers Waterbeheer, Wegen en Verkeer;
  • Meewerken aan het opstellen van de nieuwe beleidsinstrumenten in het kader van de Omgevingswet wat o.a. betreft de thema´s Infrastructuur, Verkeer en Parkeren.

Wat vragen wij van jou?

Allereerst ben je een enthousiaste persoonlijkheid die weet te verbinden en omgevingssensitief is. Je bent klant- en servicegericht en begrijpt de diversiteit aan belangen in- en extern. Aangezien je in deze functie een aansturende en adviserende rol hebt, waarbij je het aanspreekpunt bent voor diverse partijen, is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Je weet draagvlak te creëren bij zowel interne als externe betrokkenen. Door jouw proactieve houding en projectmatige manier van werken weet jij concrete resultaten neer te zetten. Je beschikt over een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Om succesvol te zijn verwachten wij dat jij een opleiding op tenminste Hbo-niveau hebt afgerond en enige jaren werkervaring hebt met civieltechnische werkzaamheden en/of infrastructurele projecten.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer.

De functie is ingedeeld in schaal 11 (CAO gemeenten), max. € 5.725 op basis van een fulltime dienstverband. Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen. Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP. En verder kent de gemeente Meerssen uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, hybride werken, je ontvangt daarbij een thuiswerkvergoeding, en er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden op persoonlijk en inhoudelijk vlak.

Interesse?

Limbourg & Partners verzorgt voor de gemeente Meerssen de Werving & Selectie voor deze functie. Kijk hier voor de website van Limbourg & Partners. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Marnix Postma (Managing Consultant), 06-33225618. Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag voor vrijdag 08 december tegemoet. Er wordt een VOG gevraagd voor deze functie. Voor meer informatie: zie deze website.