Gemeente Meerssen | Vacature initiatievenmanager / adviseur RO (0,8-1,0 fte)

Nieuwsbericht Vacature initiatievenmanager / adviseur RO (0,8-1,0 fte)

Gepubliceerd op: 28 november 2023 17:20

Vacature
De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

Als bezoeker van de gemeente Meerssen val je van de ene verrassing in de andere. Het begint al bij de prachtige monumentale Basiliek in hartje Meerssen, onverwacht omvangrijk en wonderbaarlijk. De wonderen die zich hier voltrokken, brachten pelgrims van heinde en verre. Vandaag de dag bezoek je Meerssen ook voor de gezellige terrassen op de sfeervolle Markt, het gevarieerde winkelaanbod, het rijke culturele erfgoed, de eindeloze wandel- en fietsroutes en de prachtige natuur vol beekjes en bossen en het vele verborgen moois. Meerssen is een gebied vol rust en rumoer: van de ene kant een plek van bezinning en van de andere kant bruist het van de evenementen. Kom het beleven en ontdek het zelf. Welkom in Sfeervol Meerssen.

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Initiatievenmanager / Adviseur RO (0,8-1 fte)


Ja-mits houding, adviesvaardig, inlevingsvermogen, communicatief

De organisatie

De Gemeente Meerssen is een kleine organisatie die de kwaliteit van het ambtelijk apparaat hoog in het vaandel heeft staan. Immers, de samenleving verandert continu en dat vraagt ook van de medewerkers de kwaliteit om te blijven veranderen.

De gemeentelijke organisatie telt ca. 130 medewerkers, onder aansturing van een 3-tal managers (Bedrijfsvoering, Ruimte, Samenleving) en de algemeen directeur. Binnen de afdeling Ruimte werken ruim 50 medewerkers binnen de teams Omgeving, Beleid & Beheer en Strategie & Projecten. De Initiatievenmanager/ Adviseur RO werkt binnen het team Strategie & Projecten en wordt aangestuurd door de Manager Ruimte.

Wat ga je doen?

Als Initiatievenmanager / Adviseur RO ben je aanspreekpunt, vraagbaak en adviseur op het gebied van zaken die de integrale ruimtelijke ordening betreffen en draag je bij aan beleidsvorming of planvorming voor de invulling van de fysieke leefomgeving. Uitgangspunt hierbij zijn de bestemmingsplannen van de Gemeente Meerssen.
Jij begeleidt complexe ruimtelijke initiatieven, zowel vanuit de inhoud, het proces, de relatie alsook de communicatie. Je bent de gesprekspartner voor inwoners en bedrijven met plannen in de fysieke leefomgeving. Samen verken je de (on)mogelijkheden van het initiatief. Indien er knelpunten in het initiatief naar voren komen bekijk je hoe deze weggenomen kunnen worden of je komt samen met de initiatiefnemer tot alternatieve oplossingen.

Je bent de schakel tussen de initiatiefnemer, de interne organisatie en de betrokken bestuurders. Je bewaakt verder de wijze waarop de initiatiefnemer contact onderhoudt met de inwoners of bedrijven in de omgeving en stuurt indien nodig, daarop bij. Uiteindelijk adviseer jij of een initiatief wenselijk, realistisch en kansrijk is. Vervolgens stel je de initiatiefnemer op de hoogte van de uitkomst en de vervolgstappen. Dit stem je verder af met de betrokken collega's en met de betrokken wethouder(s). Tot slot zorg je, samen met de casemanagers vergunningen, voor een goede afhandeling van dossiers.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

  • Begeleiden van complexe ruimtelijke initiatieven (op inhoud, proces, relatie en communicatie);
  • Fungeren als aanspreekpunt, vraagbaak en sparringpartner voor inwoners, bedrijven, collega's, MT en bestuurders op het gebied van ruimtelijke ordening;
  • Adviseren van wethouder(s) d.m.v. het opstellen van memo's en/of collegevoorstellen;
  • Uitvoeren van integrale bestemmingsplantoetsen en adviseren over (on)mogelijkheden, uitdagingen en oplossingen;
  • Behandelen van principeverzoeken, schrijven van eindadviezen en schriftelijk en mondeling overbrengen van conclusies aan initiatiefnemers en andere betrokkenen;
  • Adviseren over integrale ruimtelijke ordening zaken en plannen van andere overheden;
  • Opstellen van beleid voor de invulling van de fysieke leefomgeving.

Wat vragen wij van jou?

Allereerst ben je een mensen mens die werkt vanuit een 'ja-mits'-houding en met inlevingsvermogen. Je hebt oor en oog voor de verschillende (soms tegenstrijdige) belangen en weet hier een goede afweging in te maken. Je bent oplossingsgericht en draagt verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden en het proces. Dankzij jouw proactieve houding en resultaatgerichtheid pak je zaken snel op. Hierbij pas jij een prettige en begrijpelijke manier van communiceren (zowel mondeling als schriftelijk) toe, waarbij je diverse communicatiestijlen weet aan te passen op individuen. In je werkzaamheden zoek je continu de verbinding met je collega's en andere (externe) betrokkenen op. Het werken in deze functie binnen een gemeente vraagt om politieke sensitiviteit, oordeelsvorming, procesgerichtheid en omgevingsbewustzijn.

Om succesvol te zijn verwachten wij dat jij beschikt over een afgeronde opleiding op tenminste Hbo-niveau (bijv. planologie, stedenbouw of rechten) en enige jaren relevante werkervaring op het vlak van ruimtelijke ordening. Je bent bekend met complexe vergunningverleningsprocessen, het toetsen van integrale bestemmingsplannen en het behandelen van principeverzoeken. Je bent adviesvaardig en hebt ervaring met het schrijven van eindadviezen.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer.

De functie is (onder voorbehoud) ingedeeld in schaal 11 (CAO gemeenten), max. € 5.725 op basis van een fulltime dienstverband. Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen. Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP. En verder kent de gemeente Meerssen uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, je ontvangt daarbij een thuiswerkvergoeding, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op persoonlijk en inhoudelijk vlak.

Interesse?

Limbourg & Partners verzorgt voor de gemeente Meerssen de Werving & Selectie voor deze functie. Kijk hier voor de website van Limbourg & PartnersVoor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Marnix Postma (Managing Consultant), 06-3322 5618. Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag voor vrijdag 08 december tegemoet. Er wordt een VOG gevraagd voor deze functie. Voor meer informatie: www.meerssen.nl. Binnen de Gemeente Meerssen is ook een vacature gesteld voor een "Medewerker RO". Bel voor meer informatie met Marnix Postma. Hij kan je verder informeren over het profiel en de procedure.