Gemeente Meerssen | Vacature functioneel beheerders (5,5 fte)

Nieuwsbericht Vacature functioneel beheerders (5,5 fte)

Gepubliceerd op: 02 juli 2024 11:10

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar:

Functioneel beheerders (5,5 fte)


Jij verbindt de vraag vanuit de gebruikersorganisatie naar een goede inrichting qua processen en applicaties!

Wat ga je doen?

Techniek, wensen en processen gaan niet automatisch samen. De behoeften van gebruikers en management veranderen continu. Daardoor moeten ook de informatiestromen, applicaties en systemen voortdurend in beweging blijven. In de rol van functioneel beheerder match jij de hulpvragen van de gebruikers met de technische mogelijkheden die er zijn binnen de applicatie(s). Dat houdt in dat je taken uitvoert op het gebied van gebruiksbeheer, wijzigingenbeheer, behoeftemanagement en functionaliteitenbeheer. Daarnaast adviseer je bij het verbeteren van processen, implementaties, kostenconsequenties en tijdlijnen. Zo draag je bij aan het organiseren en moderniseren van onze processen.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Gebruiksbeheer, zoals het begeleiden en instrueren van gebruikers/gebruikersgroepen; contact onderhouden met leveranciers omtrent technisch support; en afhandelen van incidenten.
 • Behoeftemanagement, zoals het vertalen van wensen en (informatie)behoeften van gebruikers naar functionele inrichting en toepassingen.
 • Functionaliteitenbeheer, zoals het (door)ontwikkelen van werkprocessen, werkinstructies, procesbeschrijvingen en gebruikershandleidingen; en signaleren van, adviseren over en participeren bij de implementatie van nieuwe functionaliteiten en applicatie(onderdelen).
 • Wijzigingenbeheer, zoals het prioriteren, beheren en administreren van wijzigingsverzoeken voortkomend uit wensen van de gebruikersorganisatie of wetswijzigingen; en vaststellen van de impact van wijzigingsverzoeken voor de bedrijfsprocessen, de systemen en de administratieve organisatie.
 • Beveiligingsbeheer, zoals het ondersteunen van proceseigenaren bij het beheer, de coördinatie en het advies ten aanzien van informatieveiligheid en privacy; en fungeren als eerste aanspreekpunt voor proceseigenaren en als ambassadeur voor informatieveiligheid en privacy binnen het proces.
 • Netwerken/samenwerken, zoals het deelnemen aan project- en werkgroepen en aan informatiesessies van leveranciers, VNG of andere organisaties; en nauw samenwerken met andere functioneel beheerders, systeembeheerders, etc.

We zoeken verschillende functioneel beheerders!

Voor diverse taakvelden zijn we op zoek naar functioneel beheerders. In deze rol werk je vanuit het team Informatievoorziening & Automatisering (I&A) primair voor een of meerdere teams binnen de organisatie op het gebied van functioneel beheer van de informatiesystemen en applicaties die binnen dat team worden gebruikt.

1. Functioneel beheerder teams Beleid & Beheer en Strategie & Projecten (0,5 fte)
Deze teams houden zich bezig met de vakgebieden groen, water, wegen, verkeer, duurzaamheid, afval, gebouwenbeheer en wonen. De applicaties die in deze vakgebieden worden gebruikt zijn o.a.: Obsurv, Kikker, NedGlobe, NedBRK, QGIS, Microstation en KlIC.

2. Functioneel beheerder team Omgeving (1 fte)
Dit team houdt zich bezig met ruimtelijke ordening (RO), vergunningen, toezicht en handhaving (VTH) en milieu. Daartoe behoort het beheer van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Ondergrond (BRO). De applicaties die hier worden gebruikt zijn o.a.: Rx.Mission, Cadac Compass, Regelbeheer, iObjecten, CiVision Adressen en Gebouwen, JBOSS, SquitXO Milieu en CiVision Wkbp.

3. Functioneel beheerder teams Dienstverlening en Communicatie (1 fte)
Deze teams houden zich bezig met in- en externe dienstverlening via klantcontact, burgerzaken, beheer van de Basisregistratie Personen, facilitaire zaken; en met in- en externe communicatie, participatie, branding, etc. De applicaties die hier worden gebruikt zijn o.a. iBurgerzaken, Cipers, iBegraven, Mitel telefonie, Begraafplaatsen, Qmatic klantgeleiding, JCC-Betalen, TSA verkiezingen, de gemeentelijke website, Spotter/Obi4one, Beeldbank, Canva.

4. Functioneel beheerder teams Welzijn & Maatschappij en Sociaal Team (1 fte)
Deze teams houden zich bezig met Wmo, jeugd, onderwijs, cultuur, kunst, toerisme, gezondheid, openbare orde en veiligheid. De applicaties die hier worden gebruikt zijn o.a.: Xworks, ZorgNed, Zorg-Portaal, KhonRaad, Welzorg, SVB en OmniBuzz.

5. Functioneel beheerder teams Informatisering & Automatiseren en Financiën & Control (1 fte)
Deze teams houden zich bezig met informatievoorziening, informatiebeheer, digitalisering, automatisering, planning & control, financiële administratie, treasury e.d. De applicaties die hier worden gebruikt zijn o.a.: Microsoft365, Enable-U, CiVision Makelaar, CiVision Middelen, LIAS en SAP Netweaver.

6. Functioneel beheerder teams Informatievoorziening & Automatisering (I&A) en Bestuurs- en Managementondersteuning (BMO) (1 fte)
Deze teams houden zich bezig met digitale informatievoorziening, informatiebeheer, ICT, juridische control, HR, communicatie en bestuursondersteuning. De applicaties die hier worden gebruikt zijn o.a.: Djuma, iNavigator, Datamask, Validsign, Kofax, YOUPP, Notubiz, GemeenteOplossingen, Embrace en LPS.

Dit ben jij ...

Je hebt affiniteit met processen en techniek en zicht op de samenhang van verschillende processen en applicaties. Je hebt gevoel voor wat er speelt, je monitort, luistert, communiceert en faciliteert. In je werk heb je oog voor de behoeften en belangen van de interne organisatie, de inwoner en je collega's.

Voor collega's en andere betrokkenen ben je zichtbaar en bereikbaar en je zoekt actief de verbinding met hen op. Tevens neem je collega's moeiteloos mee in de mogelijkheden en functionaliteiten van de applicatie(s). Je duidt het verhaal achter de techniek en kunt wat voor jou vanzelfsprekend is, vertalen voor anderen en vice versa. Hierbij weet jij diverse communicatiestijlen aan te passen op individuen.

Je denkt vooral in oplossingen, bent resultaatgericht en hebt overtuigingskracht. Tot slot behoren gestructureerd werken, organiseren en plannen ook tot jouw kwaliteiten.

Jij hebt:

 • Minimaal HBO- werk en denkniveau.
 • Relevante ervaring op het gebied van functioneel beheer.
 • Affiniteit en ervaring met processen en applicaties binnen een overheidsinstelling.
 • Specifieke kennis en ervaring omtrent de genoemde applicaties of bereidheid je deze snel eigen te maken, al dan niet via een training/cursus.

Voor deze functies vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. In deze functie kom je te werken binnen team I&A van de afdeling Bedrijfsvoering. Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 9 (max. € 4.752,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per januari 2024). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw). 

Interesse? Solliciteer!

We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV vóór 15 juli a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Geef in jouw brief aan op welke specifieke rol je solliciteert (zie 1 t/m 6 onder 'We zoeken verschillende functioneel beheerders'). Binnen 5 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. De eerste gesprekken vinden plaats in week 31 en 32.

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Maurice Gorissen (manager Bedrijfsvoering) via 06-44512510. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (HR-adviseur) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl