Gemeente Meerssen | Uitnodiging om mee te denken - Herinrichting Markt Meerssen in relatie tot evenementen en activiteiten op het gebied van kunst & cultuur

Nieuwsbericht Uitnodiging om mee te denken - Herinrichting Markt Meerssen in relatie tot evenementen en activiteiten op het gebied van kunst & cultuur

Gepubliceerd op: 11 augustus 2022 09:35

Uitnodiging om mee te denken

De Markt in Meerssen is hét centrale ontmoetingshart van Groot Meerssen. Wonen, werken, winkelen (weekmarkt), horeca, recrëeren, religie, cultuur en bestuur: hier komen alle elementen samen die een vitale gemeenschap verbindt. Met de prachtige Basiliek als monumentaal middelpunt en het ernaast gelegen Proosdijpark als oase van rust.

Wethouder Bjorn Molling (o.a. project Markt & Omgeving): "De Markt is toe aan een nieuwe inrichting. Het plein werd tot voor kort vooral gebruikt als parkeerplaats. Sinds de versoepeling van de coronaregels biedt de Markt tijdelijk extra ruimte aan de terrassen. Door goed naar onze inwoners en ondernemers te luisteren, gaan wij de wensen die er leven zo goed mogelijk combineren. Tijdens meedenkbijeenkomsten en toekomstwandelingen hebben al veel mensen over de toekomstige inrichting van de Markt meegedacht."

Wethouder Louk Bongarts (o.a. Kunst & Cultuur): "Bij de herinrichting willen we natuurlijk ook rekening houden met evenementen en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Daarom nodigen wij ook deze verenigingen en organisaties uit om over de herinrichting van de Markt mee te denken. Daarmee zetten we de puntjes op de i."

Doet u mee?

Bent u een vaste gebruiker van de Markt voor evenementen?

Dan ontvangt u in de loop van volgende week een uitnodiging om over de nieuwe inrichting van de Markt mee te denken.

Wilt u meedenken maar heeft geen uitnodiging ontvangen?

U kunt zich tot 1 september 2022 aanmelden via communicatie@meerssen.nl. Datums, locaties en de manier waarop u kunt meedenken, plannen wij in overleg.

Na de afronding van het meedenktraject informeren wij u via de projectpagina Centrumplan Meerssen over de verdere planning. 

We zien uit naar uw ideeën om van de Markt als centraal ontmoetingshart voor onze gemeenschap een nóg betere en mooiere plek te maken!