Gemeente Meerssen | Terugblik infoavond Zonnepark Schietecoven

Nieuwsbericht Terugblik infoavond Zonnepark Schietecoven

Gepubliceerd op: 20 september 2023 10:20

EMEC logo
Op 23 augustus kregen omwonenden van het voorgenomen Zonnepark Schietecoven een voorlichting over het zonnepark. Tevens konden zijn hun zorgen en suggesties uiten. De interesse was groot.

Door wie?

De organisatoren van de infoavond waren de familie Petit, ontwikkelaar Ampyr Solar Europe en de lokale energiecoöperatie EMEC. De gemeente werd vertegenwoordigd door wethouder Bjorn Molling. Allen waren blij met de opkomst van meer dan 60 personen. Gilbert Petit is eigenaar van het land en heeft door de verslechterende vooruitzichten in de fruitsector gekozen voor de opwek van duurzame energie. Samen met de ontwikkelaar en EMEC is hij aan de slag gegaan om een plan op te stellen.

En toen?

In totaal zouden 15.000 zonnepanelen voor 2.130 huishoudens (bij een verbruik van 2.500 kWh per jaar) duurzame stroom kunnen gaan opwekken. Als alles goed gaat, gaat de productie eind 2024 van start. De aanvragers werken nu nog aan de voorwaarden om de vergunning te krijgen. De raad heeft zich inmiddels welwillend uitgesproken en heeft een motie aangenomen dat het college gaat onderzoeken hoe zij inwoners van Meerssen maximaal en rechtstreeks kunnen laten deelnemen.

Alle aanwezigen wilden graag op de hoogte gehouden worden van het vervolg. Wilt u ook meer weten? Kijk dan op www.emec.nu