Gemeente Meerssen | Tegemoetkoming voor ondernemers met fors omzetverlies door hoogwater 2021 tijdelijk opnieuw aan te vragen

Nieuwsbericht Tegemoetkoming voor ondernemers met fors omzetverlies door hoogwater 2021 tijdelijk opnieuw aan te vragen

Gepubliceerd op: 15 september 2023 09:25

Wateroverlast

Bericht van de Provincie Limburg

Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van juli 2021 fors omzetverlies hebben geleden, kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling. De zwaar getroffen ondernemers die afgelopen jaar nog geen gebruik hebben gemaakt van deze regeling, kunnen alsnog een aanvraag indienen in de periode van 27 september 9.00 uur tot en met 30 november 2023 17.00 uur. De regeling geldt voor aanzienlijk omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022.

Tegemoetkoming

"Het is goed dat ondernemers die door het hoogwater in 2021 zwaar omzetverlies leden en nog geen aanvraag indienden, een extra kans krijgen om de tegemoetkoming voor omzetverlies aan te vragen", aldus Stephan Satijn, gedeputeerde Provincie Limburg. "We merkten dat nog niet alle getroffen ondernemers bij de eerste regeling een tegemoetkoming hebben aangevraagd, om diverse redenen. Hen willen we graag een nieuwe kans geven."

Praktische informatie

De officiële naam van de regeling is 'Nadere subsidieregels omzetderving door overstromingen door zoet en afstromend water in juli 2021 in Limburg en Noord-Brabant tranche 2'.

Het aanmeldformulier voor de "Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant tranche 2 (TOWL2)" is vanaf 27 september 2023 beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor het indienen van een aanvraag wordt om eHerkenning niveau 3 gevraagd.

De hernieuwde openstelling van de regeling is bedoeld voor ondernemers met forse omzetschade die nog geen aanvraag hebben ingediend.

Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Limburg. 

Aanvragen eHerkenning niveau 3

Het aanvragen van de regeling 'Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant' gaat via eHerkenning niveau 3. Heeft u nog geen eHerkenning niveau 3? Dan raden wij u aan deze zo spoedig mogelijk aan te vragen. Dat kan al voor de openstelling van de regeling. De eHerkenning vraagt u aan via https://www.eherkenning.nl/nl/eherkenning-aanvragen.