Gemeente Meerssen | Supermarkten, scholen en instanties helpen ouders en kinderen om gezonde keuzes te maken

Nieuwsbericht Supermarkten, scholen en instanties helpen ouders en kinderen om gezonde keuzes te maken

Gepubliceerd op: 02 september 2022 11:00

Een week voor de start van de scholen hebben 15 Limburgse gemeenten een campagne gelanceerd om kinderen gezonder te laten eten en drinken. Scholen en supermarkten besteden aandacht aan het belang van gezonde voeding en meer bewegen. Juist in de eerste levensjaren is de grootste gezondheidswinst te boeken, zo concludeerde de GGD Zuid-Limburg. Daarom richt deze actie zich in eerste instantie op de jeugd. Recent onderzoek van de Limburgse GGD leert dat 23,2 procent van de ondervraagde 13- tot 16-jarigen geen gezond gewicht heeft. Die cijfers uit de Gezondheidsmonitor Jeugd brachten partijen tot het starten van de campagne Gezondschap.

Goede keuzes maken is belangrijk

Wethouder Inge Smeets: "Het is belangrijk dat kinderen en ouders de beste keuzes kunnen maken op het gebied van gezonde voeding en meer bewegen. Er zijn bijvoorbeeld kinderen, die 's ochtend zonder ontbijt naar school komen. Bovendien zijn we ons niet altijd even bewust van wat we eten of drinken. Deze actie is een prima bewustmaker."

Poster aantal suikerklontjes in drankjes
Eyeopener: deze poster laat zien hoeveel suikerklontjes er in een drinkpakje of -flesje zitten.

Programma Trendbreuk (Zuid-Limburg)

Het project is een onderdeel van het programma Trendbreuk, dat van start is gegaan om de forse gezondheidsachterstand van de Zuid-Limburgse bevolking in te lopen. Om die ongezonde trend te breken, richt het overgrote merendeel van de programma's zich op de jeugd. Lees meer over het programma Trendbreuk Zuid-Limburg.

Programma JOGG Meerssen

Lees meer over het programma Jongeren Op Gezond Gewicht Meerssen.