Gemeente Meerssen | Startersevent op 1 november: 'Ondernemen doe je samen'

Nieuwsbericht Startersevent op 1 november: 'Ondernemen doe je samen'

Gepubliceerd op: 18 oktober 2023 15:15

Startersevent
Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding één van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Het StartersCentrum Limburg is al ruim 28 jaar hèt startpunt voor iedereen die hulp zoekt bij het starten van een eigen onderneming. Periodiek organiseren wij inspiratie-bijeenkomsten waarop deelnemers in korte tijd een verscheidenheid aan 'starterskennis' kunnen opdoen.

Wanneer, hoe laat en waar?

De 17e editie van onze Startersevents in Limburg vindt plaats op woensdagavond 1 november 2023 van 19.00u-22.30u in bedrijfsverzamelgebouw Office à la Carte (Poststraat 8) in Sittard. Het event is gratis voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Over trends

Recent presenteerde de KvK haar trendrapport over de bedrijvendynamiek in het derde kwartaal van dit jaar. Het aantal starters per 10.000 inwoners is (t.o.v. het derde kwartaal in 2022) voor het eerst afgenomen behalve voor de provincies Groningen (+6%) en Limburg (+7%). Dat is opmerkelijk gezien de landelijke trend. In het derde kwartaal registreerde de KVK (Kamer van Koophandel) 2.514 starters in Limburg, Daar tegenover stopten 977 zzp'ers hun bedrijf, het laagste aantal in heel NL. Limburgse starters zijn dus goed voorbereid op hun ondernemerschap en daar draagt het StartersCentrum aan bij.

Behoefte van de ondernemer: samen

Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: samenkomen met andere starters en ondernemers uit de regio om je in een persoonlijke setting te laten informeren en inspireren over het zelfstandig ondernemerschap. Daarnaast wordt de mogelijkheid tot netwerken als een zeer waardevol onderdeel van deze avond beschouwd. Starten doe je immers nooit alleen!

Over de workshops

Afgestemd op de startersvragen uit de dagelijkse praktijk is een gevarieerd seminar programma samengesteld voor zowel de oriënterende ondernemer als de reeds gestarte. Het event start om 19.00 uur met een welkomstwoord door de wethouder. Aansluitend worden in 2 rondes 6 workshops van 1 uur aangeboden:

  • Starter en fiscus, fiscale zaken voor startende ondernemers (Belastingdienst)
  • Een eigen bedrijf, de 10 stappen (KvK)
  • Het Broodfonds, arbeidsongeschiktheid, pensioen etc. (Risk-Co / Reijans)
  • Start eigen bedrijf met een WW-uitkering (UWV Werkbedrijf)
  • Hoe verover je het hart van je ideale klant met Social Media? (Ill Graff Design) 
  • Een praktijkverhaal over PEPtalks en sexy Linkedin profielen (Josine van de Nobelen)

Iedere deelnemer kan twee van deze workshops volgen, per ronde één. Deelname aan het event is gratis maar aanmelden is wel verplicht via de website.