Gemeente Meerssen | Geen afval maar grondstoffen - doe mee met de 100% afvalvrij challenge

Nieuwsbericht Geen afval maar grondstoffen - doe mee met de 100% afvalvrij challenge

Gepubliceerd op: 20 oktober 2023 09:00

_100
Gemeente Meerssen gaat de uitdaging aan om samen met 100 huishoudens, 100 dagen lang, 100% afvalvrij te leven met de 100-100-100 challenge. We nodigen jou uit om mee te doen aan deze inspirerende en challenge!

Wat houdt de challenge in?
Gedurende 100 dagen lang dagen we 100 huishoudens uit om bewuster met afval om te gaan en afvalvrij te leven. Tijdens de startbijeenkomst komen alle deelnemers van de challenge bijeen en maken zij kennis met de challenge en het bijbehorende interactieve 100-100-100-platform. Het interactieve platform is de verbinder tussen gemeente Meerssen en de deelnemers tijdens de challenge. Hierop kunnen zij:

- De weegresultaten van het restafval delen;
- De weekopdracht lezen;
- Tips en inspiratie delen met andere deelnemers;
- Vragen stellen over afval(scheiden) in gemeente Meerssen.

Na de challenge vindt er een slotbijeenkomst plaats waarbij alle resultaten worden gedeeld. Een goed moment om resultaten en ervaringen met elkaar te delen! We sluiten de challenge op 'afvalvrije'-feestelijke wijze af.

Wat is afvalvrij leven?
Afvalvrij leven wil zeggen dat je op een andere manier boodschappen doet en inkoopt, minder weggooit, meer hergebruikt (kliekjesgerechten) en daarnaast al het afval dat in huis gehaald wordt, zo goed mogelijk gescheiden wordt. Op deze manier blijft er weinig restafval over. Een aantal voorbeelden om afvalvrij te leven zijn:
– Zo min mogelijk voorverpakte voedingsmiddelen kopen, zelf tassen meenemen
– Verpakkingen die je toch in huis haalt goed scheiden: glas, papier, pmd, gft en rest

Waarom meedoen?
Door deel te nemen, leer je hoe kleine veranderingen in je dagelijks leven een groot verschil kunnen maken. Je krijgt de kans om je ecologische voetafdruk te verkleinen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Daarnaast is het een bijzondere challenge die je meer inspiratie en informatie biedt over afvalvrij leven samen met andere inwoners van Gemeente Meerssen. Deelname aan de challenge is gratis, de ervaring is daarentegen onbetaalbaar.

Hoe meld ik mij aan?

Iedereen die deze uitdaging aan wil gaan, kan zich via de website www.meerssen.100-100-100.nl, inschrijven. Het platform wordt een podium voor ervaringen, tips, foto's en blogs. Dit is openbaar en toegankelijk voor iedereen, zelfs voor inwoners die niet meedoen aan de challenge. Iedereen kan dus meekijken en de uitdaging, inclusief de wekelijkse opdrachten, volgen en uitvoeren. Doe ook mee met 100-100-100 en ontdek wat afvalvrij leven jou brengt!

Meer weten over de challenge? Ga dan naar de website (https://meerssen.100-100-100.nl)