Gemeente Meerssen | Rothem en Weert in Kerstsfeer

Nieuwsbericht Rothem en Weert in Kerstsfeer

Gepubliceerd op: 14 december 2023 12:10

Kerstversiering
Bericht van buurtnetwerk Rothem/Weert:

Dit jaar heeft de gemeente Meerssen aan alle dorpskernen een bedrag ter beschikking gesteld ten dienste van de leefbaarheid in de kern. Om in aanmerking te komen voor dit bedrag heeft het Buurtnetwerk Rothem/Weert een projectplan ingediend bij de gemeente en na goedkeuring van dit plan is in samenspraak met de Rothemse verenigingen/organisaties het bedrag gebruikt voor de aanschaf van Kerstverlichting. Hierbij geïnspireerd door de bewoners van de Ambyerweg, Eburonenstraat en Aan de Gapert die hun huizen verleden jaar in de kersttijd versierd hadden met een verlichte Kerstbal.

Afstemming

Met de verenigingen is afgestemd om in ieder geval de doorgaande weg in Weert, de Klinkenberg /Tussen de Bruggen, de Kerkweg en het Pastoor Geelenplein met de verlichting aan te kleden. De overige verlichting is verdeeld in diverse straten van het dorp over de adressen waar de huizen voorzien zijn van een vlaggenstokvoet. Gezien de omvang van het budget was het helaas niet mogelijk om de Geuldalweg, de Heideweg, Holstraat, Den Olieberg en de Emmaweg van een versiering te voorzien.

Het Buurtnetwerk gaat de mogelijkheden bekijken om de bewoners van deze straten volgend jaar ook een verlichte Kerstbol aan te bieden.

kerstver