Gemeente Meerssen | Opfriscursus voor fietsers van 50-plus

Nieuwsbericht Opfriscursus voor fietsers van 50-plus

Gepubliceerd op: 17 april 2024 10:05

Fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert in Meerssen een gezellige gratis opfriscursus voor fietsers met in de middag een praktijkgedeelte. Alle 50-plussers die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. In opdracht van de regio Maastricht Heuvelland organiseren we dit jaar een aantal VVN Opfriscursussen

Fiets en Verkeer met praktijk

Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens super gezellig. In de gemeente Meerssen organiseren we ook dit jaar een VVN Opfriscursus Fiets en Verkeer met praktijk. Deze opfriscursus staat onder leiding van experts van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen. Onder het genot van een kopje koffie en/of thee met kleine traktatie leren deelnemers met behulp van praktische filmpjes, foto's en stellingen meer over veilig fietsen. Na een goed verzorgde lunch krijgen de deelnemers (als gewenst) een gratis fietsspiegel geïnstalleerd door een lokale fietsenhandelaar. Voordat de middag wordt afgesloten wordt er buiten een parcours gereden waarbij men praktische tips krijgt aangereikt. De opfriscursus wordt georganiseerd op dinsdag 21 mei a.s. van 10.00 tot 15.00 uur in Meerssen. Je ontvangt via mail een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens (houd je mail en spam daarom in de gaten).

Aanmelden

Ben je woonachtig in bovenstaande gemeente en heb je interesse in deze opfriscursus meld je dan aan via onderstaande link (dit kan tot uiterlijk een week voor aanvang van de cursus): vvn.nl/opfriscursusmeerssen Of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850. Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag je de aanmelding per mail sturen naar steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. 'VVN Opfriscursus Fiets Meerssen 21 mei 2024'. Vermeld in de mail je NAW-gegevens, telefoonnummer, eventueel mailadres en de plaats en datum van de cursus waaraan je deel wilt nemen. Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!