Gemeente Meerssen | Opening zonnecentrale Marnis Bunde II

Nieuwsbericht Opening zonnecentrale Marnis Bunde II

Gepubliceerd op: 21 juni 2023 10:10

Logo EMEC
Op 1 juli wordt de zonnecentrale Marnis Bunde II officieel geopend door wethouder De Rond. Hier gaan vanaf half mei 198 zonnepanelen meer dan 72 MWh per jaar aan groene zonnestroom aan het net leveren. Het is inmiddels de vierde installatie in de gemeente Meerssen.

EMEC

Sinds november 2021 ligt er al een zonnecentrale (Marnis I) op het dak van de kwekerij. De tweede Marnis zonnecentrale is ook nu weer een initiatief van energiecoöperatie EMEC. Samen met de deelnemende leden hebben zij voor de financiering gezorgd. EMEC zet zich in voor het lokaal produceren van energie, betaalt door direct omwonenden die vervolgens profiteren van het voordeel van de verkoop van de groene stroom aan het net.

De weg van energietransitie

Manis Bunde II is de vierde installatie in de gemeente Meerssen en de vijfde (in Ulestraten) zal spoedig ook in gebruik worden genomen. "EMEC werkt daarin samen met de Gemeente Meerssen en we timmeren zo aardig aan de weg om de energietransitie, samen met de eigen inwoners, vorm te geven", aldus Guido Heijnen, secretaris van EMEC. Voor meer informatie kijk op www.emec.nu