Gemeente Meerssen | Onthulling kunstwerk Join the Party

Nieuwsbericht Onthulling kunstwerk Join the Party

Gepubliceerd op: 02 november 2023 15:00

Join the party
Op vrijdag 27 oktober onthulde wethouder Kunst & Cultuur Louk Bongarts het bijzondere kunstwerk 'Join the Party' bij Zorgcentrum Avé Maria in Geulle. 

Het kunstwerk kwam tot stand samen met bewoners en medewerkers van het zorgcentrum. Tijdens diverse bijeenkomsten bliezen bewoners en medewerkers ballonnen op en voorzagen ze onder begeleiding van kunstenaar Jonathan Wanders van persoonlijk boodschappen. Dit als verwerking van de moeilijke coronaperiode. Het kunstwerk staat niet alleen voor de uitdagingen en emoties van deze bijzondere periode, maar ook de veerkracht en verbondenheid van Ave Maria en Geulle. Een blijvende herinnering aan hoe we als gemeenschap 'samenkwamen' in tijden van crisis.

Bewoners, medewerkers en kunstenaar Jonathan Wanders zijn bijzonder trots op het prachtige resultaat en hun fijne samenwerking tijdens dit kunstproject!

Het kunstproject is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg (via het Cultuur Innovatie Fonds Limburg), Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Brand Cultuurfonds Limburg, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof en de gemeente Meerssen.